avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pensie sau somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pensie sau somaj

Daca am primit preaviz pentru concediere colectiva pe 11.07.2014 (concedierea urmand pe 11.08.2014) dar pe 14.07.2014 am depus cerere de iesire la pensie pentru limita de varsta urmand ca pe 30.07.2014 sa depun dosarul la Casa de pensii. Cum credeti ca este legal sa procedeze angajatorul:
- sa-mi desfaca contractul de munca pe 11.08.2014 concedire colectiva (si atunci am drept la salarii compensatorii si somaj?) sau
- sa-mi desfaca contractul de munca la data primirii deciziei de pensionare.
Cu stima.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:36, 21 Iulie 2014
Incetarea de drept ac.i.m. , primeaza inaintea concedierii din motive care nu tin de persoana salariatului.

art.56 C.mun.
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:

......
c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare;
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare ContSters147006 ContSters147006 Daca un angajat se pensioneaza pentru limita de virsta beneficiind si de grupa a II a de munca CIM se desface cu data depunerii dosarului sau trebuie asteptata ... (vezi toată discuția)
Pensionare Un salariat care si-a depus actele pentru pensionare la Casa de pensii trebuie sa fie platit in continuare pana la primirea deciziei de pensionare? Ce se ... (vezi toată discuția)
Pensionare solov solov O colea a solicitat adeverinta pentru pensionare pentru limita de virsta in luna februarie.Decizia a primit-o aprox. dupa 45-60 zile,insa nici acum nu a ... (vezi toată discuția)