Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recunoasterea Paternitatii...Tatal Decedat

Buna ziua..
Parintii mei au trait in concubinaj din "79..pana in 2000.apoi sau despartit..in urma relatie lor au reiesit 2 fete..sora mea nascuta in 83,,recunoscuta de tatal meu,ai poarta numele de famile,iar eu in 86 nerecunoscuta legal,linie la tata..
Tatal meu e decedat de 2 luni..in tot acest timp din 2000 pana in 2014 eu am pastrat legatura cu tata,si telefonic dar si vizual cel putin 1 data pe sapt..vorbisem de mult cu el sa mergem sa imi schimb certificatul.ba nu aveam timp,ba bani..
Ce pot face,fara al dezgropa si fara ADN..ce acte imi trebuie,dovezi,martori..si unde sa ma duc..incat sa nu dureze mult,sa nu fie nici costisitor.
Parintii tatalui meu sunt in viata.
Precizez ca parintii mei apartin de IASI..eu de Bucuresti unde si stau..
Cel mai recent răspuns: kyrakyra_65 , utilizator 18:49, 24 Iulie 2014
Buna ziua,
Nu se poate recunoste paternitatea decat conform art. 425 C.Civ.
Nu se poate recunoste paternitatea

Asta si din cauza ca cel care trebuia sa recunoasca e decedat.

Ii veti actiona in judecata pe mostenitorii tatalui dvs biologic , actiunea e in stabilirea paternitatii.
Va intemeiati actiunea pe vechiul cod al familiei, codul civil nou nu va e aplicabil.
Art. 47
Stabilirea filiatiei, tagaduirea paternitatii sau orice alta actiune privitoare la filiatie este supusa dispozitiilor Codului civil si produce efectele prevazute de acesta numai in cazul copiilor nascuti dupa intrarea lui in vigoare.

Ultima modificare: Miercuri, 23 Iulie 2014
gi-jane2, moderator
O actionati in instanta pe sora d-voastra ( actiune in stabilirea paternitatii). Cred ca se va face un test de paternitate .
Ultima modificare: Joi, 24 Iulie 2014
kyrakyra_65, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoasterea paternitatii paris_ro06 paris_ro06 Buna ziua, Am urmatoarea speta: cum se poate dovedi paternitatea in situatia unui copil ilegitim in care presupusul tata este decedat de peste 10 ani, fara ... (vezi toată discuția)
Cum sa fac sa intru în drepturile de tata Valentin Mirsu Valentin Mirsu Bună ziua, în urma cu 13 ani am cunoscut o femeie casatorita dar ...separata de sot , locuind singura . Doi ani mai târziu ne mutam impreuna și după ... (vezi toată discuția)
Prescriptie actiune in tagada paternitatii liduska liduska M-am casatorit in anul 2000. In 2002 am nascut un baiat. Casatoria noastra s-a desfacut printr-o sentinta de divort in anul 2005. Acum, in 2011 a facut un test ... (vezi toată discuția)