avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Suprapunere de terenuri
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Suprapunere de terenuri

In 2013 am cumparat un teren in Prahova, cu toate actele in regula, inclusiv proces verbal de trasare.
Ulterior am obtinut o autorizatie de constructie pentru gard.
Intre timp imi disparusera trei tarusi.
Am contactat firma, care facuse cadastrul si intabularea pentru cel care mi-a vandut, sa refaca trasarea.
Am fost refuzat pe motiv ca exista o suprapunere de teren cu un vecin, suprapunere de aproximativ 300 mp.
Vecinul are o schita cadastrala mai veche (2004), cu un numar provizoriu, pe numele fostului proprietar.
Terenul vecinului este imprejmuit de un gard din stalpi de lemn si sarma ghimpata.
Deocamdata vecinul refuza orice discutie si a demarat cadastru pe numele sau si inscrierea in Cartea Funciara.
Cine este vinovat ? Cum stau eu si cum sta vecinul, cadastral si ce pot face ?
Cel mai recent răspuns: Cristycheia , utilizator 22:11, 24 Iulie 2014
Buna ziua,
Granituirea reprezinta o operatiune de delimitare prin semne exterioare a doua proprietati vecine, ce apartin unor titlulari diferiti.

In caz de conflict insa, prin actiunea in granituire se urmareste determinarea, prin hotarare judecatoreasca, a limitelor dintre proprietati si stabilirea traseului real pe care trebuie sa il urmeze titularul
In principiu, granituirea reprezinta o operatiune de determinare prin semne exterioare a limitelor dintre doua proprietati vecine, cu scopul stabilirii traseului real pe care trebuie sa il urmeze hotarul. Rezulta ca granituirea, fiind menita sa apere dreptul de proprietate, se poate cere atat in cazul unei inexistentei unei delimitari intre proprietati, cat si in situatia in care astfel de semne exterioare exista, dar sunt contestate de parti. Totodata, este necesar ca o granituire dispusa prin hotararea judecatoreasca sa rezolve contestatiile si pretentiile partilor cu caracter revendicativ, dar si sa nu tina seama de transformarile produse in configuratia terenurilor din cauze care nu le sunt imputabile.
Consultati un avocat.
Cred ca nu ati inteles.
In cazul dumneavoastra este vorba despre o suprapunere reala de terenuri. Daca dumneavoastra ati dobandit dreptul de proprietate in anul 2013, sigur ati incheiat un act autentic, care ulterior a fost inscris in cartea funciara. In momentul in care vecinul va merge la Oficiul de Cadastru sa-si inscrie dreptul de proprietate, va fi instiintat ca exista o suprapunere reala cu terenul dumneavoastra, aceasta urmand a fi soluţionate pe cale amiabilă prin documentaţii cadastrale sau de către instanţele de judecată. Dacă proprietarii refuză să îşi exprime acordul cu privire la modificarea atributelor imobilelor, oficiul teritorial va nota din oficiu suprapunerea în cărţile funciare.
Dvs., carmenbucuresti, ati inteles nelamuririle mele, dar eu nu sunt lamurit.

Intrebarile mele raman.
Eu pot construi gardul ? - datele referitoare la vecin sunt neoficiale.
Instanta nu ne poate "impaca" ? - nu poate stabili limitele ? Daca putem refuza in continuare de ce mai mergem in instanta ?
Note: - schita terenului meu corespunde cu cea din cadastrul Primariei - schita vecinului
imi "deformeaza" terenul.
- am aflat ca schitele cadastrale facute inainte de 2006 nu prea au valoare.
CINE a gresit ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprapunere reala de terenuri Cristycheia Cristycheia Am un teren care are cadastru si este inscris in cartea funciara pe numele meu. Cadastrul si inscrierea in cartea funciara au fost facute de fostul ... (vezi toată discuția)
Cadastrul vecinului intocmit gresit Silvia25 Silvia25 Va rog sa ma ajutati in legatura cu urmatoarea situatie: Vecinul meu si-a intocmit cadastrul in anul 2007 si a fost intocmit gresit deoarece punctele ... (vezi toată discuția)
Întãruºare teren hot77cmc hot77cmc Bine v-am regăsit. Am cumpărat recent un teren la care a fost facuta prima data cadastrul in anul 2003(atunci terenul a fost cumparat de cel de la care l-am ... (vezi toată discuția)