avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... GRANITUIRE- masuratori cadastrale
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

GRANITUIRE- masuratori cadastrale

GRANITUIRE/masuratori cadastrale,lipsa teren =
In iunie 2014 schimbare /innoire GARDUL, pe hotarul din - nord/15,66 cm,prin masuratori am constatat -LIPSA LA MASURATORI =
- a) Vest = deschidere a strada 51 cm/lipsa = deci - au intrat amindoi vecini- din stinga,dreapta sau numai unul. In 2001 = EU - deschidere la strada = 23,71 m iar astazi = 23,20 metri.,-pt a i-si obtine deschiderea lor la strada( sau mai mult),,au intrat la mine,la mama/singura in familie.
- b)La - est = -inca nu am masurat- exact lungime,dar au facut gardul - aproape sub streasina mea/20 centimetri distanta de perete,fata de min 50 cm cum era in 2001..
- c) SUD -Vecinul- la cca 4 -5 ani ,modifica ceva,ori gardul,,ori peretele vreunei magazii din lemn.pal
,internita construite - pe hotar - pt a intra la fiecare - modificare/constructie de gard - un cca 5 - 10 cm
.La fiecare - modificare = cearta.discutii,,eram sau nu - acasa,,poate eram bolnav,,sau - singur - oricum - mizerii mari si multe..
- Intrebare = Cum rezolv litigiul,,cum recistig - terenul din masuratori cadastrale -din 2001,,acum in 2014 - am alte masuratori,- eu fiind in pierdere. Ei - declara ca = nu au intrat in terenul meu,,,dar ca - POT FACE GARDUL - CUM VREAU,,,SA IAU CIT VREAU = un raspuns - murdar,,
CUM REZOLV - LITIGIUL ? Plingere penala ? Chemare in judecata dupa un alt,,un nou cadastru facut anul acesta in 2014 ? Timp pierdut,,nervi,,bani cheltuiti,drumuri/alergatura...Noul meu cadastru ,,va masura,,va constata - lipsa si - gardurile,constructiile actuale din curtile vecinilor - facute - dupa masuratorile lor cadastrale,,poate corecte poate nu , Numai Instanta - hotareste - desfiintarea acestora ?
AMIABIL = raspunsul este - murdar si fara martori sau - o adresa,precizare - in scris/din lipsa martori.. ="""" nu au intrat la mine,,masuratorile lor cadastrale sint corecte - dar EU AM LIPSA fata de masuratori cadastrale din 2001."""( ,nu au vrut sa i-mi arate cadastrele lor,trebuie sa le caute - cca o ora,,,sau ca nu au cadastre facute,,) si - ""POT SA IAU CIT VREAU,,sa fac gardul nou - unde vreau.""
Respectuos va rog - un sfat,o varianta de solutionare = amiabila,neamiabila.Dvs a-ti mai intilnit situatii asemanatoare..

Cel mai recent răspuns: sudurluk55 , utilizator 08:45, 24 Iulie 2014
Puteti incepe cu solicitarea de carti funciare pentru informare, pentru toti vecinii(de la OCPI).Apoi puteti deschide un proces de granituire + revendicare daca constatati deposedarea facuta de catre vecini.
Merg pe ideea- putin absurda= ca am vecini corecti,,cinstiti,,si ca toate cadastrele - ar putea fi "" bune" aranjate,,dar per total,in realitate - cineva pierde..Constat ca - am lipsa 21 mp fata de cadastrul din 2001/cind aveam vecini = gradina nevinduta,iar dupa 2008 am case,loturi teren si case = 3 imobile,,Terenul = nu a plecat,au modificat hotarul( am - deschiderea la strada cu 51 centimetri mai putin),,au modificat hotarul in lipsa,,,cu un batrin singur,bolnav,sau plecat la copii sau la spital - dezgustat,satul de aceste interminabile= modificari de garduri,hotare, constructii pe hotar etc..
Oricum - va multumesc - mult pt raspunsul dumneavoastra.Rezulta - solutia - Judecatoriei - daca amiabil - nu se poate/nu ai cu cine discuta = a) nu vor sa vada,sa priveasca/analizeze - alte masuratori cadastrale decit ale lor( stiu probabil unde este - buba),,b) "nu a intrat nimeni",pot sa iau cit VREAU " = adica un raspuns mizerabil acesta cu "" CIT VREAU"..
Judecatoria = un min doi ani,, probabil , a)un nou cadastru,, b)o expertiza cadastrala,,va tine cont de - c)data intocmirii cadastrului//cit este de vechi/primul,,d)de planul urbanistic,de lungimea strazii/din intersectie in intersectie - real,practic si teoretic/din cadastre. Multe- mizerii care - ma dezgusta,,,pe 3 laturi am 4 vecini(pe o latura am 2 vecini) iar min 2,sau 3 vecini sint vinovati/stiu unde este buba..Ma dezgusta si = raspunsul cu "" cit vreau/pot face gardul -cum vreau,,sa iau cit vreau"" si cu Judecatorie - cu vecinii= este ingrozitor de - dureros.
Niciun topometrist nu va face o lucrare decat conform "semnelor din teren" existente la data ridicarii topo.Orice granita solicitata/nerecunoscuta de proprietar, nu poate fi stabilita decat in instanta (cu sau fara acceptul amiabil al fiecaruia dintre toti vecinii) chiar daca in documente (titlu de proprietate/ plan parcelar) este certa insa in teren nu corespunde (a fost modificata in timp).
Oricum va multumesc ,mult pt raspunsurile dvs. Apropo de "semnele din teren "
= a) pina in 2001 cind o intrebam pe mama/fost proprietar ref -""luarea,inminarea - titlului de proprietate de la Primarie = i-mi spunea ca - este la Primarie,titlul dar nu il - inmineaza inca proprietarilor = litigiu..Drept dovada = obtinem titlul,adica il luam,il primim prin 2003 - dar cu data emiterii = 20 april 1999= total ilogic.,absurd(nu mai spun ca in actele de proprietate,notariale facute pina in 2003 apare supraf de 315,,iar in titlu = 336 mp,(noi in pierdere cu 21 mp )luat,primit,obtinut in 2003 dar cu data eliberarii 20.04.1999..Iarasi - contradictii.ciudatenii,mizerii
- b) pomi - plantati la colturi,la hotare= un nuc,,o salcie,1-2 corcodusi - astazi - cu diametru de min 30 - 40 cm/tulpina,,,= astazi - in curtea vecinilor,care in 2001 - nu erau,(era decit = gradina celui care a vindut terenuri la toti) - vecini care nu au indraznit sa ii taie,,sa i-si faca - curatenie in propria ograda= nuc,,salcie,,2-3 corcodusi - desi ii incurca,,producea - gunoaie pe acoperis,,incurca la curatenia de linga gard. Deci - numai - mizerii,lucruri - dezgustatoare
Ultima modificare: Joi, 24 Iulie 2014
sudurluk55, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Granituire raymondjoseph raymondjoseph Buna ziua!In urma masuratorilor acum (2016 ) facute in teren rezulta ca vecinul a construit gardul de o lungime de 60 metri intrand in terenul meu cu 90 ... (vezi toată discuția)
Ce sa mai poate face emyi emyi Tata este mostenitrul unui teren la tara; in luna ianuarie ac vecinul a intrat si a taiat 9 copaci(6 frasini si 3 corcodusi=cca 9 mc lemn ); am depus plingere ... (vezi toată discuția)
Documentatie cadastrala gresita? ce e de facut? mariob mariob In anul 2007 am cumparat 1000 mp teren impreuna cu socrii mei, terenul fiind ingradit cu un gard de plasa pe o bordura de beton ( si din aceasta cauza nu am ... (vezi toată discuția)