avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Titlu executoriu ANAF
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Titlu executoriu ANAF

va rog cu un sfat la urmatoarea situatie:
In anul 2010, luna iulie, am platit a amenda administrative in suma de 750 lei catre anaf.In luna nov.2011 anaf emite un titlul executoriu in care este invocata acceasi amenda.Am facut dovada platii la momentul respectiv cu chitanta emisa de trezorerie.In luna mai 2014 anaf emite poprire pe conturile bancare in care este din nou aceeasi suma.Banca unde am contul deschis pentru plata salariilor blocheaza contul si onoreaza poprirea prin virarea sumei catre anaf (in iunie 500 lei si in iulie 250).Mentionez ca soldul contului reprezinta de fapt un descoperit de cont atasat contului curent(imprumut).Prin virarea acestei sume nedatorate banca a procedat la debitarea contului si marirea sumei pe care o datorez acesteia, deci platesc dobanda pentru o suma nedatorata.Avand contul blocat timp de 2 luni, nu m-am putut folosi de banii obtinuti din salariu pentru plata creditului si pentru nevoi personaleNu am fost instiintat inainte de infiintarea popririi nici de catre anaf , nici de catre banca Intrebarea mea este: cum imi pot recupera banii retinuti abuziv si daca ma pot indrepta impotriva anaf si a bancii pentru daune morale?Va multumesc!
Banca a actionat in baza unui titlu deci a fost de buna credinta,daca ati facut dovada platii de ce nu ati solicitat anaf-ului ridicarea popririi !?
IN 2012 cand a fost poprit pentru prima data contul, banca m-a anuntat; am obtinut de la finante adresa de ridicare a poprii si mi-a fost deblocat contul.Am crezut ca s-a rezolvat.Cea de-a doua "interventie" (dupa 4 ani de la plata sanctiunii) a anaf-ului e de-a dreptul ...incalificabila, abuziva.In ce mod isi conduc evidentele? daca tine, plateste romanul de doua ori, sau de cate ori vrea anaf-ul! Josnic...Cine greseste si se joaca cu nervii si sanatatea contribuabilor, cred ca trebuie sa raspunda si sa plateasca!
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iulie 2014
popa_stefan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salut, cont bancar blocat tudorconti tudorconti Am poprire pe salariu iar banca la care imi este virat salariul mi-a blocat contul.Am dus adeverinta la banca prin care fac dovada retinerilor lunare din ... (vezi toată discuția)
Popriri pe conturi nelyflorea nelyflorea Poate sa-mi spuna cineva daca exista vreun art. in Codul de Procedura Fiscala prin care se prevede ca o poprire instituita de Administratia Fiscala, mai veche ... (vezi toată discuția)
Poprire anaf flodan flodan Buna ziua. Acum 6-7 luni ANAF a ordonat o poprire pe contul bancar al unei persoane fizice (pentru CASS recalculat din anii anteriori) in urma careia banca a ... (vezi toată discuția)