avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 320 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit - contract cu o organizatie din Anglia
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit - contract cu o organizatie din Anglia

Buna ziua.

As avea o intrebare.
In cazul in care am incheiat un contract de consultanta cu un ONG din Anglia dar eu lucrez din Romania la distanta cine se obliga sa plateasca impozitul pe salariu, unde si cum?
Contractul este pe perioada limitata si plata salariului se face lunar.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Draghici Oana Dorotheea , Avocat 13:15, 25 Iulie 2014
Buna ziua, in cazul acesta se aplica conventia de evitare a dublei impuneri cu Anglia. Din cate inteleg este vorba despre un contract de consultanta, nu unul de munca. Conventia trateaza diferit cele doua tipuri de venituri, adica cele din prestari servicii si cele din activitati dependente. Daca vorbim de prestari servicii, impunerea se va face in Romania.
Multumesc.
Am uitat sa mentionez ca sunt persoana fizica (nu PFA, persoana juridica..) si da este contract de consultanta nu de munca. Contractul este pe termen scurt valabil pana in luna decembrie.Daca impozitarea se face in Romania care este procedura? Se face plata impozitului lunar sau la sfarsitul anului se declara? Si care este procentul de impozitare?
Multumesc!
impozitarea se va face potrivit Codului nostru fiscal si cota de impunere de 16%

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit nerezident alexandru08 alexandru08 Buna ziua! Am primit o factura de la un nerezident din Suedia. Nerezidentul mi-a prestat servicii de natura consultantelor. Aplic stopajul la sursa tinand ... (vezi toată discuția)
Evitarea dublei impuneri i_simina i_simina Cum se impoziteaza redeventele obtinute din Romania de catre un rezident al Italiei? Daca se impoziteaza in romania, prin retinere la sursa, care este temeiul ... (vezi toată discuția)
Consultanta si emitere factura fifi58 fifi58 Firma din Austria presteaza serv de consultanta si managment in Ro Beneficiar firma platitor de tva inreg in Romania .Consultanta are loc pe teritoriul ... (vezi toată discuția)