avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Contract cesiune telefonie mobila
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Contract cesiune telefonie mobila

Va retin atentia cu rugamintea sa ma ajutati sa imi pot recupera drepturile prevazute prin contract.
In 25.07.2014 am devenit cesionarul unui abonament Orange printr-un contract de cesionare validat de catre Orange Romania.
Pe scurt, abonamentul cesionat avea un numar de minute si un trafic de net lunar. la momentul incheierii abonamentului de catre clientul de la care am cesionat abonamentul, acesta a beneficiat de o oferta speciala din partea Orange, si anume 100% beneficii suplimentare pe perioada de 24 luni conform unui act aditional.
In momentul preluarii abonamentului, am avut surpriza de a nu beneficia prin cesiune de aceeasi oferta. Am reclamat acest lucru telefonic la orange si am solicitat depunerea unei reclamatii cerand si un numar de inregistrare. Am primit un raspuns negativ, fiind anuntat ca nu am temei legal sa depun reclamatia. nu am primit nici un numar de inregistrare.
vreau sa va aduc la cunostiinta ca in contractul de cesiune este prevazut la art III alineat 1 " eu cesionarul declar ca sunt de acord sa preiau toate drepturile si obligatiile contractuale aferente contractului de abonament ce face obiectul prezentei cesiuni, inclusiv sa respect oferta speciala de care a beneficiat cedentul, daca aceasta se afla in derulare. (mentionez ca oferta speciala era 100% beneficii suplimentare pe perioada a 24 luni, care este inca in termen )"
avand in vedere cele mentionate mai sus, va rog sa ma sfatuiti cum ar trebui sa procedez in continuare pentru a-mi regastiga drepturile contractuale.
va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 29 Iulie 2014
art1580, utilizator
Cel mai recent răspuns: art1580 , utilizator 23:11, 29 Iulie 2014
Nu cunosc prevederile contractului dar in mod normal trebuie sa existe aceleasi drepturi daca nu exista in contract derogari care sa excluda drepturile existente anterior.
Consider ca o derogare ar putea constitui o clauza contractuala abuziva.
va multumesc pentru raspuns.
si eu consider abuziva abordarea orange, in special refuzul de a-mi acorda un numar de inregistrare la reclamatie. mi-au cerut copie pe mail a contractului de cesiune si al actului aditional ca sa pot inregistra o reclamatie. cum ma sfatuiti sa prcedez?
Dreptul de a depune o reclamatie il are si cel care nu are contract cu ei.
Este un drept care nu tine de existenta unui contract.
Si aceasta manifestare este abuziva.

Insa, au dreptul de a va cere contractul de cesiune pentru a se lamuri.
va multumesc,
pe contractul de cesiune la paragraful privind obiectul contractului se mentioneaza " cesiunea contractului de abonament, impreuna cu toate drepturile si obligatiile aferente abonamentului".
de asemenea, la paragraful privind drepturile si obligatiile partilor se mentioneaza " eu cesionarul, sunt de acord sa preiau, toate drepturile si obligatiile contractuale aferente contractului de abonament, inclusiv sa respect oferta speciala, de care a beneficiat cedentul, daca aceasta se afla in desfasurare."
eu inteleg ca am in continuare dreptul de a beneficia de oferta speciala de care a beneficiat cedentul.
cesiunea se poate anula?
in ce conditii?

Alte discuții în legătură

Cesiune creanță orange romania sbasa sbasa Bună ziua, am o creanță rezultată in urma închiderii a două abonamente Orange ce a fost cesionată unei firme din UE reprezentată in România de catre ... (vezi toată discuția)
Contract telefonie mobila nerespectat cornellll cornellll Persoana fizica, mi-am deschis firma de intermedieri in vanzari produse siderurgice drept care mi-am cesionat abonamentul Orange , in dorinta de a-mi pastra ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract orange romania Robert Marian Robert Marian Dragi colegi ma puteti ajuta sa imi intocmesc o cerere cu suport juridic pe care sa o depun la Orange Romania si sa imi reziliez contractul cu ei. Pe scurt, in ... (vezi toată discuția)