avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cale de atac impotriva incheierii cu privire la ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cale de atac impotriva incheierii cu privire la scutirea taxei de timbru

As dori sa stiu exact daca impotriva unei incheieri judecatoresti cu privire la scutirea taxei judiciare de timbru se poate exercita vreo cale de atac, avand in vedere ca am facut si cerere de reexaminare la prima incheiere, dar mi s-a respins, desi, am cerut in cererea principala scutirea de la plata taxelor judiciare de timbru, invocand faptul ca nu am venit, si am trei copii de intretinut.
Am depus si declaratie, cum mi-a cerut instanta, si avedevrinta de la Administratia Financiara, si tot nu mi-a acceptat.
Mai vreau sa precizez ca in prima incheiere, prin care nu mi s-a admis scutirea, ci mi s-a dat sa platesc esalonat taxa de timbru, in trei parti- este vorba de o suma mare - 4500 lei, fiind un dosar de succesiune, instanta a facut mai multe greseli, scriindu-mi domiciliu gresit, o cu totul alta adresa, spunand ca am in proprietate un apartament, ceea ce este total neadevarat, bineinteles aceste motive le-am scris si in cererea de reexaminare, considerand ca sunt motive de nulitate a unei hotarari, dar nu m-a bagat nimeni in seama.
Chiar nu exista o alta cale de atac?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:41, 31 Iulie 2014
Încheierea prin care v-a fost respinsă cererea pentru acordarea facilităţilor la plata taxei judiciare de timbru poate fi atacată doar cu cerere de reexaminare.

Înțeleg că ați formulat cerere de reexaminare care v-a fost respinsă. Încheierea prin care v-a fost respinsă cererea de reexaminare este, după cum rezultă din dispozițiile art. 43, alin. (5) din O.U.G. nr. 80/2013, o încheiere irevocabilă. Îmi pare rău, dar nu mai aveți cale de atac împotriva acesteia.
ART. 43
(...)
(4) Împotriva încheierii, părţile interesate pot formula cerere de reexaminare, în termen de 5 zile de la data comunicării încheierii. Cererea este scutită de la plata taxei judiciare de timbru.
(5) Cererea de reexaminare se soluţionează în camera de consiliu de un alt complet, instanţa pronunţându-se prin încheiere irevocabilă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de acordare ajutor public judiciar respinsa! cai de atac !? Popescu2012 Popescu2012 Cerere de acordare ajutor public judiciar respinsa! Cai de atac !? Ce cai de atac exista impotriva cererii de reexaminare a ajutorului public judiciar ... (vezi toată discuția)
Cerere de ajutor public judiciar aloistiloi16 aloistiloi16 Am de platit o taxa de timbru pe valoare in reconventional . Am avut termen si am depasit , dupa care am depus cerere de scutire si mi-a respins-o . Acum la ... (vezi toată discuția)