avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se poate intra in legalitate cu actele privind o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se poate intra in legalitate cu actele privind o constructie fara autorizatie?

Este vorba de o casa construita in 1965 cu toate autorizatiile schitele si tot ceea ce trebuia legal pe atunci. In 1989 casa respectiva a fost expropriata in vederea demolarii in baza legilor lui Ceausescu. Noroc ca demolarea nu s-a facut si dupa vreo 3 ani exproprierea a fost anulata si refacute actele de proprietate.Proprietarii pe parcursul anilor au construit etaj pe acea casa. fara a cere noi autorizatii. Noul spatiu de locuit a fost declarat la fisc si pentru el a fost platit de-a lungul anilor impozitul aferent. Intrebarea lor este daca se poate face aducerea in legalitat e a actelor cladirii , si cum se poate face acest lucru? Multumesc:
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:18, 31 Iulie 2014
Proprietarul sa reia procedura de executie constructie,proiect tehnic,sa solicite autorizatie si certificat de urbanism
Ulterior cu procesul verbal de receptie sa noteze dreptul de proprietate la OCPI noua constructie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea de destinatie si cartea funciara !!! Anjelique Anjelique In urma cu 11 ani , impreuna cu sotul meu ( actualmente ex ), am construit o statie service auto , care din lipsa de fonduri nu a mai putut fi pusa in ... (vezi toată discuția)
Renovarea unei case aiurelu36 aiurelu36 am cumparat o casa veche ,din lemn si vreau sa o renovez in totalitate adica sa o daram pana la temelie,sa consolidez fundatia,si sa o reconstruiesc exact la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. o speta mai rar intalnita si mai ales pentru cei ce ... marcel.damaschin marcel.damaschin Buna ziua. O speta mai rar intalnita si mai ales pentru cei ce s-au lovit de urbanism. Am obtinut o autorizatie de demolare pentru o cladire, cu proiect, ... (vezi toată discuția)