avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1202 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca in strainatate

Buna ziua ! as dori sa stiu ce ar trebui sa contina un contract de munca incheiat cu o firma din braila dar eu muncesc in italia . Am fost angajat pentru munca in italia si ne-au spus ca ne da 6 euro la ora dar cand ne-au fost aduse contractele sa le semnam in italia nu scria decat ca suntem angajati la firma respectiva in tara cu salariu de 9 mil Cum as putea eu sa dovedesc in instanta ca ar trebui sa fiu platit cu 6 euro la ora daca in contract nu a specificat asta ,in cazul in care nu ne plateste ? Nu ar fi trebuit sa faca un contract cu detasare in care sa specifice salariu ?Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:20, 4 August 2014
1.Conform legislatiei din Romania si Codului Muncii, pentru desfasurarea activitatii in orice stat al Uniunii Europene si nu numai, anterior semnarii contractului de munca, angajatorul are obligatia sa informeze in scris salariatul cu privire la clauzele ce urmeaza a fi inscrise in contractul individual de munca (printr-o fisa de informare- care sa cuprinda cele mai importante aspecte ale CIM-ului).
2.Nu am foarte multe detalii despre activitatea pe care o desfasoara angajatorul (agent de munca temporara sau angajator care detaseaza o parte din angajati pt desfasurarea unui proiect sezonier in UE?), dar tinand cont ca angajatorul este din Romania, iar dvs. va desfasurati activitatea in comunitate, angajatorul este obligat, pe langa partea de salarizare existenta,sa acorde o diurna zilnica- considerata norma de hrana- echivalentul minim de 35 euro in UE. Aceste informatii salariale si diurna pot fi parte integranta a CIM-ului sau sa existe o decizie de diurna prin care ati luat la cunostinta de remuneratia oferita de angajator pentru munca desfasurata in cadrul altui stat membru UE.
nu am semnat nimic decat dupa ce am ajuns in Italia au foast aduse contractele de munca in care scrie ca suntem angajati la firma respectiva din tara pe un salariu de 900 lei .Ce se intampla daca refuz sa semnez contractul de munca deoarece acolo nu scrie ca sunt platit cu 6 euro la ora asa cum ne-a spus in tara ? Eu nu am nici o garantie ca o sa fie corecta si ma plateste asa cum ne-a spus
Daca nu semnati c.i.m.inseamna ca acesta nu-si produce nicun efect ,iar daca va desfasurati activitatea fara a fi semnat un c.i.m. inseamna ca munciti la negru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 28/30.06.2015 completare la legea 344/2006 lucian2015 lucian2015 Buna ziua, Am si eu o problema legata de OUG 28/30.06.2015. Conform acestei ordonate de urgenta in cazul in care esti angajat la o firma din Romania si esti ... (vezi toată discuția)
Angajare salariat cetatean italian viorel_georgescu53 viorel_georgescu53 Soc. romaneasca are lucrare in desfasurare in Italia si doreste sa angajeze muncitori cetateni italieni si in ideea de a nu se mai complica cu muncitori ... (vezi toată discuția)
Sofer pe comunitate, plata, salarizare corecta. mihaij1 mihaij1 Buna ziua Sunt sofer profesionist si lucrez doar pe comunitate, doresc sa stiu daca salarizarea sib forma (salariu minim pe economi in tara +diurna ) este ... (vezi toată discuția)