avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintare cu moartea a procurorului. Cat se da?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintare cu moartea a procurorului. Cat se da?

Fratele meu i-a scris fostului procuror care l-a anchetat ca il va omori. A scris din puscaria, s-a gasit codul lui ADN pe scrisoare.

Cam pe pedeapsa , suplimentara risca?

Mentionez ca fost acuzat cam fara probe, anturajul l-a tras, dar el afirma in continuare ca e nevinovat.

Pot sa ma impac cu procurorul? daca-i dau 500 ? 1000 euro? isi poate retrage plangerea?
Cel mai recent răspuns: SonyBoy , utilizator 16:34, 11 August 2014
Daca-i oferiti bani riscati sa ajungeti la puscarie pentru dare de mita.
xxxxkjml a scris:

Fratele meu i-a scris fostului procuror care l-a anchetat ca il va omori. A scris din puscaria, s-a gasit codul lui ADN pe scrisoare.

Cam pe pedeapsa , suplimentara risca?
....


Art. 279 C.pen. -Ultrajul judiciar
(1) Ameninţarea, lovirea sau alte violenţe, vătămarea corporală, lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte ori omorul, săvârşite împotriva unui judecător sau procuror aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu jumătate.

(2) Săvârşirea unei infracţiuni împotriva unui judecător sau procuror ori împotriva bunurilor acestuia, în scop de intimidare sau de răzbunare, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu jumătate.

(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează faptele comise în condiţiile alin. (2), dacă privesc un membru de familie al judecătorului sau al procurorului.

(4) Dispoziţiile alin. (1)-(3) se aplică în mod corespunzător şi faptelor comise împotriva unui avocat în legătură cu exercitarea profesiei.
el a intrebat , la ce pedeapsa sa se astepte!
Conform art.279 CP alin(1) raportat la art 206 alin(1) CP se aplica o pedepsa intre limitele speciale majorate cu jumatate astfel: intre 4 luni si jumatate si 1 an si 6 luni inchisoare.
Deci daca e condamnat va primi cam 6 luni in plus, nu / ? daca nu ar avea cazier ar primi cu suspendare? amenda penala?

Alte discuții în legătură

Ce pedeapsa pot primi la judecatoria curtea de arges sunt acuzat ... laurentiuionnegrescu38 laurentiuionnegrescu38 Ce pedeapsa pot primi la judecatoria Curtea de Arges sunt acuzat de fapta de ultraj judiciar raportat la amenintare in forma continuata 4 acte materiale ? (vezi toată discuția)
Ultraj daca injur judecatorul?? aidu aidu Art. 279 alin. (2) Cod Penal: Săvârşirea unei infracţiuni împotriva unui judecător sau procuror, în scop de intimidare sau de răzbunare, în legătură ... (vezi toată discuția)
Cum se pedepseste insultarea unui magistrat? ContSters277534 ContSters277534 Avem urmatorul caz: o femeie a afirmat mincinos verbal si a fost filmata cand a spus asta ca un procuror intretine relatii sexuale cu o doamna careia ea i-a ... (vezi toată discuția)