Buna ,am si eu o dilema
in 2011,7 aprilie imi este anulat permisul de conducere cat.B ,in baza unei sentinte penale,fiind condamnat 1 an si 6 luni cu suspendare si 3 ani si 6 luni perioada de incercare.De 2 ani si jumatate lucrez in Germania si intre timp am obtinut in Germania permis de conducere.Problema mea e, daca vin in Romania,pot sa mi conduc autoturismul fara ...probleme ?constituie vreo infractiune?fiindca nu stiu exact ce presupune aceasta ''perioada de incercare ''.multumesc pt eventualele raspunsuri
Pentru redobândirea permisului de conducere care a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare, solicitantul se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:
-- au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
-- a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
-- interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art.64 lit.c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.
Daca veti fi surprins in Romania conducand cu permisul obtinut in Germania vi se intocmeste dosar ptr conducere fara permis daca permisul a fost obtinut inainte de trecerea unui an de la care a ramas hotararea judecatoreasca de condamnare definitiva.
Daca ati obtinut permisul dupa trecerea unui an atunci nu veti avea probleme, puteti si sa va preschimbati permisul in RO daca doriti.
La concret,sentinta s a pronuntat in 07.04.2011,fara sa fac recurs sau alte contestatii,1 an si 6 luni(ma gandesc ca atunci a ramas si definitiva ),asta insemna ca in noembrie 2012 ar fi trecut cele 18 luni, plus inca un an ,reiese 2013 iar eu am obtinut permisul in germania in iunie 2014,ar fi ok ????
Ar fi ok daca ati primit de la politia rutiera instiintarea cu privire la anularea permisului si ati fi in posesia hotararii definitive a instantei de judecata (poate procurorul a facut recurs si nu dvs.).
Da buna problema,politia rutiera m a instiintat in scris, cu data de 10.05.2011 mi s a anulat permisul de conducere,in baza sentintei judecatoresti pronuntata la data de 07.04.2011,cat si prin intermadiul postei am primit sentinta judecatoreasca.
Drept de conduce
ciprian 7777
salut am si eu o intrebare........mi sa dat o sentinta de 6 luni cu suspendare si 2 ani perioada de proba pentru conducere pe drumurile publice cu o alccolemie ... (vezi toată discuția)