avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legea salarizarii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legea salarizarii

Buna ziua!As dori o lamurire cu privire la o problema salariala in domeniul sanitar.Cand s-a abrogat articolul 13 din HG 150/1999,(persoana angajata provine dintr-o unitate sanitara care utilizeaza aceleasi functii si grile de salarizare,salariul de baza se mentine).
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:15, 13 August 2014
1. HG nr.150 din 5 martie 1999 privind aprobarea Metodologiei pentru stabilirea normelor de evaluare a performantelor profesionale individuale şi de aplicare a criteriilor de stabilire a salariilor de baza intre limite pentru personalul de specialitate medico-sanitar şi personalul auxiliar sanitar, incadrat in unitati sanitare şi de asistenta sociala a fost abrogata la data de 01.01.2010 de Legea nr.330/2009 - Legea-cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice .

2. art.13 din Metodologia pentru stabilirea normelor de evaluare a performantelor profesionale individuale si de aplicare a criteriilor de stabilire a salariilor de baza intre limite pentru personalul de specialitate medico-sanitar si personalul auxiliar sanitar, incadrat in unitati sanitare si de asistenta sociala, aprobata prin Hotararea Guvernului nr. 150/1999 a fost modificat prin art.1 pct.2 din HG nr. 414 din 19 mai 2000.

Textul modificat este urmatorul :
"Art. 13
La angajarea intr-o functie de executie salariile de baza individuale se stabilesc intre limitele prevazute de lege pentru functia, gradul profesional sau treapta profesionala respectiva, pe baza criteriilor de selectie si a evaluarii performantelor profesionale individuale ale angajatului, in raport cu cerintele postului, prevazute in anexa nr. 5 si, respectiv, in anexa nr. 6. In cazul in care angajarea se face in aceeasi functie, cu aceeasi grila de salarizare, iar persoana angajata provine dintr-o unitate sanitara care utilizeaza aceleasi functii si grile de salarizare, salariul de baza avut se mentine."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare asistenti medicali cris_cara cris_cara buna! avnd in vedere ca hotararea 150/1999, pentru stabilirea normelor de evaluare a performantelor profesionale individuale si de stabilire a salariilor de ... (vezi toată discuția)
Contract de munca lyly64 lyly64 Buna seara, Care sunt conditiile pentru angajarea unui medic, legislatie, critererii? Multumesc (vezi toată discuția)
Aceeasi responsabilitate dar salariu de 1/2 logofatu logofatu Suntem cativa asistenti medicali angajati intr-un spital din Craiova care, de 3 ani de zile avem un salariu cu 20% mai mare dacat al unui debutant. Ex. cazul ... (vezi toată discuția)