avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Contestatie decizie-sanctiune
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Contestatie decizie-sanctiune

Derularea evenimentelor: 16.05.2014/declaratii depuse la secretariatul scolii si in aceeasi zi sesizare catre Consiliul de administratie din partea directorului;27.05.2014 am luat la cunostinta cu semnatura -convocare comisie disciplinara si " in vederea exercitarii dreptului de aparare , atasate documentele ce stau la baza sesisarii "/31.05.2014 proces verbal -sustinerea apararii.
In urma documentelor depuse de subsemnata , comisia a dispus audierea -presedintelui comitetului de parinti pe clasa, audierea mediatorului scolar, audierea invatatoarei... , audieri care a avut loc in 06.06.2014.
!!!in procesul verbal al comisiei directorul nu este solicitat, dar in urma "presiunilor" din partea acestuia in data de 06.06.2014 a fost "audiat" si directorul;audierea a durat 5 minute si din partea acestuia acuzatiile au continuat in alta directie decat acuzatiile formulate in 16.05.2014.
In procesul verbal din 16.06.2014 nu sunt confirmate de cei audiati acuzatiile aduse ulterior sesizarii din luna mai.
Comisia disciplinara in data de 16.06.2014 redacteaza
"Raportul de finalizare a cercetarii prealabile" si concluzioneaza:
1. reclamatia doamnei B.R ..., in urma audierii martorilor PM si BI ca acestea nu se sustin; 2. a doua acuzatie prin neprezentarea elevului si a parintilor ... "nefiind audiata una din parti nu putem trage o concluzie" ; 3. sesizarea d-nului director... ca am intimidat personalul scolii, respectiv mediatorul scolar ... " in urma audierii GD declara ca " aceasta este suparata pe nora dansei, GL, fara sa precizeze motivul si nu a intimidato" .
A URMAT
sedinta Consiliului de administratie in 25.06.2014 si
Decizia: 1006/03.07.2014, primita sub semnatura in 04.07.2014.
Am depus memoriu la ISJ Brasov in 10.07.2014
Am primit raspuns prin corespondenta -recomandata 07.08.2014 Brasov,
08.08.2014 primita recomandata sub semnatura.

Am incercat sa fiu la subiect,prin relatarea derularii faptelor,
si pe motivul ca:
raspunsul care l-am primit de la ISJ Brasov,
respectiv semnat de inspector scolar, consilier juridic, inspector scolar general
NU RASPUNDE CERERII SUBSEMNATEI, FORMULATA IN MEMORIUL DEPUS in 10.07.2014-/respectiv " solicit admiterea , conform art 280(8), L.1/2011 a educatiei nationale, cu modificarile ulterioare, sa contest decizia de mai sus mentionata, la colegiul de disciplina de pe langa ISJ Brasov"
ma nemultumeste , vreau sa merg mai departe

Raspunsul primit : 1. art 280(1) din Legea Educatiei... fara lista intreaga a acuzatiilor din decizie --> deci in continuare ma fac vinovata de - incalcarea normelor de comportament care dauneaza interesului invatamantului si prestigiul unitatii/ institutiei... "/2. in cercetarea disciplinara s-a respectat legislatia in vigoare --> vezi Raport-1-nu se sustine;2- nu se concluzioneaza; 3 - nu a intimidato.
3. a fost respectat art 281(1) - am cerut in 04.07.2014 toate documentele ce sunt mentionate in decizie
(!!) PROCESUL VERBAL AL CONSILIULUI DE ADMINISTRATIE din 25.06.2014 nu l-am primit de la secretariat
4. art 248(3) - sanctiunea disciplinara se radiaza... "

Intrebare:
Contest "art 5 - Motivul de drept al aplicarii sanctiunii disciplinare il constituie art. 280 din Legea Educatiei Nationale nr. 1 din 2011, cu modificarile si completarile ulterioare, coroborat cu art 247 si art 249-252 din Codul muncii, republicat." ( din decizie).
M-am adresat, prin memoriu, in 10.07.2014 ISJ Brasov;
raspunsul primit ma nemultumeste.

(In decizie art 6.- prezenta decizie se poate contesta in termen de 30 zile la Tribunalul Brasov, sectia litigii de munca" )
si as dorii sa stiu in aceasta situatie, in pasul urmator,
catre cine sa ma adresez sa mi se solutioneze cererea
" contestez decizia ... '
si sa nu depasesc termenele legale
(04.07.2014 primit decizia; 08.08.2014 primit raspuns ISJ Brasov)

Sper ca titlul subiectului a fost explicit si
poate voi primi sfat/ sfaturi care sa ma indrume
spre drumul scurt, corect dpdv legislativ si
in scurt timp
catre rezolvarea acestui conflic.
MULTUMIRI ANTICIPAT/Mihaela
Din Codul muncii:
Art. 252. [decizia de sanctionare: termen, continut, comunicare]
(1) Angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa, in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei.
(2) Sub sanctiunea nulitatii absolute, in decizie se cuprind in mod obligatoriu:
a) descrierea faptei care constituie abatere disciplinara;
b) precizarea prevederilor din statutul de personal, regulamentul intern, contractul individual de munca sau contractul colectiv de munca aplicabil care au fost incalcate de salariat;
c) motivele pentru care au fost inlaturate apararile formulate de salariat in timpul cercetarii disciplinare prealabile sau motivele pentru care, in conditiile prevazute la art. 251 alin. (3), nu a fost efectuata cercetarea;
d) temeiul de drept in baza caruia sanctiunea disciplinara se aplica;
e) termenul in care sanctiunea poate fi contestata;
f) instanta competenta la care sanctiunea poate fi contestata.
(3) Decizia de sanctionare se comunica salariatului in cel mult 5 zile calendaristice de la data emiterii si produce efecte de la data comunicarii.
(4) Comunicarea se preda personal salariatului, cu semnatura de primire, ori, in caz de refuz al primirii, prin scrisoare recomandata, la domiciliul sau resedinta comunicata de acesta.
(5) Decizia de sanctionare poate fi contestata de salariat la instantele judecatoresti competente in termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicarii.


Simplu spus, daca ati primit decizia de sanctionare in 04.07.2014, termenul de 30 de zile pentru contestarea ei la Tribunalul Brasov a trecut, deci nu mai puteti face ceva in instanta.

Dar, din raspunsul ISJ inteleg ca sanctiunea s-a radiat, in urma contestatiei dvs. -
4. art 248(3) - sanctiunea disciplinara se radiaza... "
Deci unitatea de invatamant trebuie sa emita o decizie prin care constata radierea sanctiunii. Ce ar mai ramane de contestat?
In primul rand multumesc pentru raspuns doamnei/ domnului harramaia(pseudonim)

M-am adresat in primul rand catre ISJ Brasov in solutionarea conflictului,
apoi colegii mei , care au fost in comisia disciplinara, au fost convocati
"sa discute " cu doamna inspectoare de zona, pe 14.07.2014;
raspunsul de la ISJ Brasov a plecat in 05.08.2014 (stampila ISJ Brasov)
07.08.2014 data postei Brasov, 08.08.2014 data postei Sfantu Gheorghe( resedinta)

si deci
nu trebuia sa astept raspunsul de la memoriul depus in 10.07.2014
si sa ma adresez direct instantei Tribunalului Brasov ???




Conform art 280 alin. (8) din Legea nr.1/2011: Persoanele sancţionate încadrate în unităţile de învăţământ au dreptul de a contesta, în termen de 15 zile de la comunicare, decizia respectivă la colegiul de disciplină de pe lângă inspectoratul şcolar.

Termenul de contestare in instanta va curge de la comunicarea raspunsului Colegiului de disciplina de pelanga ISJ la contestatie
Termenul de contestare in instanta va curge de la comunicarea raspunsului Colegiului de disciplina de pelanga ISJ la contestatie


Dar atunci se va contesta raspunsul Colegiului de disciplina si nu decizia de sanctionare, am inteles eu dintr-un raspuns anterior al dvs.

Art. 17
Impotriva hotararii Colegiului Central de Disciplina al Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului partea nemultumita se poate adresa cu actiune in instanta competenta - sectia specializata in solutionarea conflictelor de munca, in termen de 30 de zile de la comunicare - din Ordinul 3866/2012 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea, functionarea si atributiile Colegiului Central de Disciplina al Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si ale colegiilor de disciplina de pe langa inspectoratele scolare judetene
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen depunere apel mihaela_h mihaela_h Buna ziua Am fost sancționată disciplinar de școala unde lucrez cu avertisment scris. Am contestat sancțiunea primită la Colegiul de ... (vezi toată discuția)
Am dreptul sa primesc raportul comisiei de disciplina? marianapruteanu marianapruteanu In urma unei reclamatii am fost sanctionata de catre comisia de disciplina din scoala, cu observatie scrisa.Solicitand conducerii scolii copie de pe raportul ... (vezi toată discuția)
Comisie abateri disciplinare minanika minanika Buna ziua, Sunt cadru didactic si in institutia in care functionez, un invatator a intrat in conflict cu majoritatea parintilor din clasa, prin urmare ... (vezi toată discuția)