avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj absolventi liceu
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj absolventi liceu

Buna ziua. Fiica mea a absolvit liceul anul acesta si ulterior a fost admisa la facultate. Intrebarea mea este daca s-a inscris pentru somaj in termenul legal de 60 de zile mai are dreptul la acei bani avind in vedere ca din octombrie este studenta? Mentionez ca la AJOFM i-a fost impus si parcurgerea unui anumit curs de formare profesionala. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:54, 17 August 2014
1. In calitate de absolvent beneficiaza de indemnizatie de somaj dupa scurgerea celor 60 de zile de la absolvire daca in acel moment nu este admis la o forma de invatamant.

2. Fiind admis la o forma de invatamant nu mai poate sa urmeze cursurile de formare profesionala organizate de Agentia de Somaj.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 August 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Multumesc pentru promtitudine.Dar tot nu am inteles si i-mi cer scuze pentru asta daca studenta fiind mai este beneficiara acelei sume de somaj.#-o
Studenta fiind nu poate beneficia de indemnizatie de somaj in calitate de absolvent al unei alte forme de invatamant anterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de somaj - student care a terminat studiile dar nu a sustinut examenul de licenta anca1988 anca1988 Am terminat cursurile facultatii de Geografie din cadrul Univ. din Buc in septembrie 2010, dar examenul de licenta il sustin abia in februarie 2011. Din cauza ... (vezi toată discuția)
Indemnizaþie de ºomaj meme19 meme19 Stimate Doamna/Domnu A-si dori să primesc informaţii referitor la indemnizaţia de şomaj. Copilul meu a terminat liceul anul acesta2014şi a ... (vezi toată discuția)
Somaj n_roxxanne n_roxxanne Buna ziua, Spuneti-mi va rog daca fiica mea poate beneficia de ajutor de somaj daca a absolvit liceul anul acesta si s-a inscris la o facultate la id? daca ... (vezi toată discuția)