avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Se pot taia utilitatile la un apartament cu datorii la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Se pot taia utilitatile la un apartament cu datorii la intretinere?

Buna seara. Am si eu un vecin cu datorii la intretinere foarte mari, si apartamentul este scos la licitatie si el nu vrea sa plateasca nimic din ce consuma. Din cate am vazut la subsol el are tras apa rece si calda separat din subsol tot de pe conducta de teava comuna a blocului. Intrebarea mea este pot sa ii tai apa calda apa rece si sa infund scurgerea poate asa il fortez sa plece din apartament si sa nu mai consume nimic sa nu creasca si mai mult la intretinere, vreu sa ii infund si veceul mentionez ca sta la parter. Nu platesti nu consumi.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:32, 18 August 2014
Nu, nu se poate, trebuie sa actionati legal pentru debransare, altfel puteti fi acuzat de distrugere (care este infractiune).
Da dar apartamentul este scos la licitatie de banca. Proprietarii sant divortati si el nu mai sta acolo a venit la asociatie si a cerut intreruperea tuturor utilitatilor in scris .
Dv ca si proprietar nu detineti autoritatea si competenta sa dispuneti acte si actiuni impotriva intereselor altor proprietari din imobilul de locuit in comun
Numai reprezentantul legal al asociatiei de proprietari,in cadrul comitetului executiv poate dispune cu scopul stoparii majorarii debitului,acte si actiuni inclusiv in instanta,in temeiul L nr 230/2007 art 50 si 51
Aspectul ca proprietarul a inteles sa se branseze direct din instalatia din subsolul tehnic este un abuz
Chiar daca proprietarii sunt divortati,chiar daca apartamentul este scos la licitatie,
reprezentantul legal al asociatiei de proprietari,daca stapaneste dispozitiile in vigoare,detine parghiile pentru recuperare debit
Puteti lua decizia in comitet sa debransati un restantier de la acele utilitati unde este posibil din punct de vedere tehnic.
Avand in vedere ca restantierul dumneavoastra a solicitat "in scris" debransarea de la utiliatati e chiar un abuz din partea conducerii asociatiei sa nu rezolve favorabil cererea.
Adica omul e constient ca nu poate plati, ca-si pierde apartamentul... si solicita sa fie debransat de la utilitati ca sa aiba cheltuieli cat mai mici si sa afecteze cat mai putin asociatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apa oprita, pentru locatarii restanti Corina20000000 Corina20000000 Vreau sa stiu daca asociatia de proprietari poate opri cand vor ei accesul pentru apa calda, avand in vedere ca sunt 2 restantieri pe scara. Mentionez ... (vezi toată discuția)
Rau platnic vs asociatie de proprietari gilmi gilmi Buna seara Cu scuzele de rigoare,ptr.ora inaintata, va solicit o opinie avizata. in cazul unei asociatii de locatari la care furnizorul de apa calda a ... (vezi toată discuția)
Fond radet prin care asociatia obliga locatarii sa plateasca in avans sergiu_paul88 sergiu_paul88 Buna ziua, Blocul in care locuiesc are multi restantieri cu sume mari si iarna trecuta ne-a fost oprita apa calda. Au strans bani de la toate apartamentele ... (vezi toată discuția)