Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sunt eleva in clasa a XI-a gravida in 8 luni

BUNA SEARA! Ce pot face in cazul acesta eu vreau sa renunt la un an de scoala si sa continu de anu vitor primesc indemnizatie?
Daca sunt casatorita deja si sunt inscrisa la un liceu de stat si asi vrea sa imi inget anul pentru a putea creste copilul cr drepturi ai avea la cei 600 de lei ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:35, 21 August 2014
1. - Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie sa frecventati cursurile de zi ale scolii pana inclusiv in luna nasterii copilului.
- Sunt admise intreruperile datorate concediului medical.
- Adica daca scoala va da adeverinta ca ati frecventat cursurile de zi in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) veti beneficia de indemnizatie pentru CCC.

2. Puteti renunta la scoala dar numai dupa ce nasteti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eleva gravida sil73 sil73 Sunt eleva in clasa a XI a la liceu , forma zi. si sunt insarcinata in luna a4a. Pot fi exmatriculata sau sactionata datorita sarcinii? Pot sa-mi continui ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru ccc, mama eleva Paulapaul Paulapaul Buna ziua, Stiu ca exista un ordin sau lege care acorda indemnizatie maternitate pentru elevele de liceu cu conditia sa frecventeze cursurile. Va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului cristinamelinte cristinamelinte Buna ziua, sunt eleva a unei postliceale, urmez cursurile la zi, pot dovedi lucrul acesta printr-o adeverinta de la scoala. In aceasta situatie se primeste ... (vezi toată discuția)