avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Valabilitate procura
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Valabilitate procura

buna ziua,am facut o delega fratelui meu , mai mic,ptr ca eu nu eram acasa ptr o dezbatere de mostenire ,7 ani in urma,i-am dat dreptul sa semneze in locul meu orice act , ,acum daca vrea sa o foloseasca ptr o alta dezbatere de mostenire dupa moartea tatalui fara sa stiu eu o poate face ,mai am un frate mai mare dar sa zicem ca el se duce si semneaza ,multumesc

Cel mai recent răspuns: elena0-1 , utilizator 21:35, 22 August 2014
Procura trebuie sa fie una autentica si sa ii confera dreptul expres de a accepta/renunta la mostenire.

Procura poate fi revocata.

Dvs trebuie sa stiti ce anume drepturi ati delegat fratelui, raspunsul nefiind la noi.
cum se poate revoca ,daca o are el,ce pot sa fac
procura are ca sa zicem asa un termen de valabilitate...e posibil sa fie expirata deja....dar te poti interesa despre aceasta
Adresati-va unui notar.

Revocarea unei procuri se inscrie intr-un registru national, iar daca imputernicitul vrea sa se foloseasca de vechea procura, notarul in fata caruia prezinta procura are obligatia sa cerceteze acel registru.

Oricum, ma indoiesc de faptul ca, fiind data pentru o anume succesiune, procura ar putea fi utilizata intr-o alta dezbatere decat aceea a succesiunii pentru care a fost data.
am fost de acord sa ne intilnim cu totii 3 frati ,ptr acte dar mama cu fratele mai mic s-au dus singuri sa faca acte la casa parinteasca ,dupa ce au trecut pe la notar ,l -a chemat si pe celalalt f mai mare ,dar el a intrebat daca nu e nevoie si de semnatura mea ,si ei au zis nu,eu pot sa vin altadata de aceia mi-a venit dubio,oricum multumesc cind ajung acasa ,ma interesez,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. dupa moartea parintilor, noi cei 4 frati vom fi chemati ... Michelle's Michelle's Buna seara.Dupa moartea parintilor,noi cei 4 frati vom fi chemati la notar sa facem succesiunea ptr. dezbaterea mostenirii.Eu ,locuind in strainatate,am facut ... (vezi toată discuția)
Vrem să dezbatem succesiunea, dar unul dintre frați nu vrea să audă de așa ceva acum, cât celălalt părinte trăiește. ce avem de făcut? tudor_u2 tudor_u2 In urma morti mamei si a unui frate de-al sotiei vrem sa dezbatem succesiunea dar avem o problema cu fratele mai mare care este plecat in strainatate si nici ... (vezi toată discuția)
Succesiune lupascu lupascu Buna ziua, am si eu doua intrebari si sper din tot sufletul sa ma ajutati, prima intrebare: pentru a deschide succesiune in primele 6 luni de la decesul ... (vezi toată discuția)