Buna ziua!Am o problema cu un vecin care practica activitate de laborator de cofetarie.Mentionez ca distanta intre imobile este de maxim 7 metri si toata fata casei mele este situata spre imobilul vecin. Care sunt autoritatile care pot rezolva aceasta problema, avand in vedere ca intr-o zona de locuit se desfasoara o activitate a unei firme zilnic intre orele 6.30 si 18.00 inclusiv Sambata si Duminica. Deranjul este provocat in special de zgomote specifice bucatariei si de comunicarea intre angajati.Multumesc mult!
Schimbarea destinatiei locuintelor, precum si a spatiilor cu alta destinatie decat cea de locuinta, se face cu acceptul proprietarilor direct afectati cu care se invecineaza, pe plan orizontal si vertical. Nu trebuie sa-l banuiti ca functioneaza ilegal, tocmai legislatia ii cere acordul vecinilor. Daca isi respecta programul de functionare si are acordul vecinilor(chiar daca nu si pe al dvs) ceea ce face e legal.
''Daca isi respecta programul de functionare si are acordul vecinilor(chiar daca nu si pe al dvs) ceea ce face e legal." Nu vreau sa intru in polemica cu nimeni , dar in situatia data eu sunt cel mai afectat vecin. Hotarasc altii pentru mine? Si daca tot vorbim , parca orarul de functionare si autorizatia de functionare trebuie sa fie afisate la vedere, nu?
Nici eu nu vreau sa intru in polemica, v-am spus doar cum "sta "situatia. Spuneati ca v-a cerut acordul.Daca vi l-ati dat sau dvs stiti. Daca functioneaza inseamna ca s-a incadrat in barem. Ati fost si ati vazut daca are sau nu orarul si autorizatia afisate? Foarte bine. Daca nu le are puteti sa-l reclamati, daca tot faceti munca persoanelor in drept de a face aceste verificari.