Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

De unde trebuie sa incep?

Buna ziua!Am o problema cu un vecin care practica activitate de laborator de cofetarie.Mentionez ca distanta intre imobile este de maxim 7 metri si toata fata casei mele este situata spre imobilul vecin. Care sunt autoritatile care pot rezolva aceasta problema, avand in vedere ca intr-o zona de locuit se desfasoara o activitate a unei firme zilnic intre orele 6.30 si 18.00 inclusiv Sambata si Duminica. Deranjul este provocat in special de zgomote specifice bucatariei si de comunicarea intre angajati.Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Ultimulvenit , utilizator 09:25, 25 August 2014
au un punct de lucru legal?
Cred ca nu! Odata ce nu mi-a fost cerut un acord in calitate de vecin , concluzionez ca nu functioneaza legal .
Schimbarea destinatiei locuintelor, precum si a spatiilor cu alta destinatie decat cea de locuinta, se face cu acceptul proprietarilor direct afectati cu care se invecineaza, pe plan orizontal si vertical. Nu trebuie sa-l banuiti ca functioneaza ilegal, tocmai legislatia ii cere acordul vecinilor. Daca isi respecta programul de functionare si are acordul vecinilor(chiar daca nu si pe al dvs) ceea ce face e legal.
''Daca isi respecta programul de functionare si are acordul vecinilor(chiar daca nu si pe al dvs) ceea ce face e legal." Nu vreau sa intru in polemica cu nimeni , dar in situatia data eu sunt cel mai afectat vecin. Hotarasc altii pentru mine? Si daca tot vorbim , parca orarul de functionare si autorizatia de functionare trebuie sa fie afisate la vedere, nu?
Nici eu nu vreau sa intru in polemica, v-am spus doar cum "sta "situatia. Spuneati ca v-a cerut acordul.Daca vi l-ati dat sau dvs stiti. Daca functioneaza inseamna ca s-a incadrat in barem. Ati fost si ati vazut daca are sau nu orarul si autorizatia afisate? Foarte bine. Daca nu le are puteti sa-l reclamati, daca tot faceti munca persoanelor in drept de a face aceste verificari.

Alte discuții în legătură

Acord vecini pentru activitate comerciala in imobil de locuit camilaliman camilaliman Buna ziua, situatia este urmatoarea: - in imobil suntem 7 proprietari - in apartamentul de la parter, a functionat un salon de coafura, pentru care si-au ... (vezi toată discuția)
La parterul blocului în care locuiesc funcționează un bar ... OrjogMaria OrjogMaria Bună ziua! La parterul blocului în care locuiesc, funcționează un bar, ce până de curând avea program de funcționare până la ora 23. Cu mențiunea ... (vezi toată discuția)
Se poate sa functioneze legal un spatiu comercial fara acordul vecinilor direct afectati? mateiluc mateiluc Daca pentru deschiderea unui spatiu comercial se solicita acordul vecinilor, dar acordul nu este solicita vecinilor direct invecinati, ci se deschide spatiul ... (vezi toată discuția)