avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... alcool la volan
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

alcool la volan

o posibila sentinta in cazul unui imens 2.02 la mie ,fara alte probleme cu legea inainte ?
Condamnare la 1 an de inchisoare cu suspendarea executarii. Depinde de foarte multi factori.
Angajati un avocat, analizati toate posibilitatile, prezentati toate probele care sunt in favoarea dumneavoastra. Dincolo de pedeapsa...conteaza si timpul in care se terina procesul.
In felul acesta este posibil sa va reabilitati in 2018...sau mult mai tarziu.
Mai exact, suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, daca fapta este savarsita dupa 1.02.2014.

Amanarea aplicarii pedepsei consta in stabilirea unei pedepse pentru o persoana gasita vinovata de savarsirea unei infractiuni si amanarea temporara a aplicarii acesteia.



Art. 83 Conditiile amanarii aplicarii pedepsei

(1) Instanta poate dispune amanarea aplicarii pedepsei, stabilind un termen de supraveghere, daca sunt intrunite urmatoarele conditii:

a) pedeapsa stabilita, inclusiv in cazul concursului de infractiuni, este amenda sau inchisoarea de cel mult 2 ani;

b) infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa inchisorii, cu exceptia cazurilor prevazute in art. 41 lit. a) si b) sau pentru care a intervenit reabilitarea ori s-a implinit termenul de reabilitare;

c) infractorul si-a manifestat acordul de a presta o munca neremunerata in folosul comunitatii;

d) in raport de persoana infractorului, de conduita avuta anterior savarsirii infractiunii, de eforturile depuse de acesta pentru inlaturarea sau diminuarea consecintelor infractiunii, precum si de posibilitatile sale de indreptare, instanta apreciaza ca aplicarea imediata a unei pedepse nu este necesara, dar se impune supravegherea conduitei sale pentru o perioada determinata.

(2) Nu se poate dispune amanarea aplicarii pedepsei daca infractorul s-a sustras de la urmarire penala ori judecata sau a incercat zadarnicirea aflarii adevarului ori a identificarii si tragerii la raspundere penala a autorului sau a participantilor.

(3) Amanarea aplicarii pedepsei inchisorii atrage si amanarea aplicarii amenzii care insoteste pedeapsa inchisorii in conditiile art. 62.

(4) Este obligatorie prezentarea motivelor de fapt ce au determinat amanarea aplicarii pedepsei si atentionarea infractorului asupra conduitei sale viitoare si a consecintelor la care se expune daca va mai comite infractiuni sau nu va respecta masurile de supraveghere, ori nu va executa obligatiile ce ii revin pe durata termenului de supraveghere .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de cirulatie cosmas cosmas buna ziua! as vrea sa stiu la ce suma,cu aproximatie poate ajunge o amenda penala.este vorba de un accident,cu victima m-am inpacat si nu are nici o pretentie ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie la volan cosminasirb cosminasirb Pt o alcolemie de 0.58 in aerul expirat care sunt riscurile?amenda,suspendare permis,anulare permis,inchisoare...? (vezi toată discuția)