avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... contestatie la executare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

contestatie la executare

In calitate de reprezentant al unei asociatii de proprietari, am formulat contestatie la executare impotriva unui furnizor. Judecatoria cere taxa judiciara de timbru in val. dw 979 lei. Asociatiile nu sunt scutite de plata acesrei taxe? Mai spune "Reclamantul are posibilitatea de a formula in conditiile legii, cerere de acordate a facilitatilor la plata taxei judiciare de timbru".
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 23:21, 25 August 2014
Asociatia este scutita de taxa doar cand da in judecata rau platnicii.
Puteti beneficia insa de esalonare.
Consultati OUG 80/2013 intrucit eu am inteles ca dumneavoastra ati formulat contestatia la executare asa ca asociatiile sint scutite de a plati taxe judiciare
Asociatiile de proprietari sunt scutite de plata taxei de timbru DOAR in dosarele de pretentii impotriva restantierilor.

Pentru orice alt tip de actiune in afara celei mentionnate datoreaza taxe de timbru conform OUG 80/2013.

Conform legii aveti posibilitatea de a solicita reducerea sau esalonarea platii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa contestatie udatuany udatuany Buna dimineata, in urma primirii somatiei de executarea de la bej,urmeaza sa depun contestatie lA executare,in calitate de pensionar pot fi scutit de la plata ... (vezi toată discuția)
Scutire taxă timbru consumator în contestație la executare ContSters95306 ContSters95306 Credeți că este posibilă scutirea (în baza art. 29 alin. (1) lit. f) din O.U.G. nr. 80/2013) unui contestator - consumator de la plata taxei judiciare de ... (vezi toată discuția)
taxarea actiuni in pretenti asociatie de proprietari oug 80/2013 gilmi gilmi Va solicit sa-mi spuneti care sunt taxele judiciare de timbru, ce trebuie sa le achita o asociatie de proprietari in cadrul unei actiuni in pretenti conform ... (vezi toată discuția)