avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plata pensie intretinere major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plata pensie intretinere major

am un copil major,pt care platesc pensie de intrtinere benevol,dupa ce a facut 18 ani.nu a luat bacul nici dupa 3 ani de la terminarea liceului,dar s a inscris la o postliceala ce s a terminat in februarie 2014.am platit pina in iunie 2014.acum vrea bani pina la 1oct 2014 ca atunci se termina anul scolar.deci efectiv nu s a dus la examenul der final la postliceala ca nu si a luat bacul.era una din conditii.cum sa fac si cum e corect.cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:57, 27 August 2014
Corect este sa participati la cresterea si educarea copilului dvs. atat timp cat se afla in continuarea studiilor sau atat timp cat vreti sa il sustineti daca nu se mai afla in continuarea studiilor. Aveti o dovada certa ca s-au incheiat cursurile scolii postliceale?
Faceti cum va dicteaza constiinta...il trimiteti la munca, ii dati bani sau lasati instanta sa hotarasca.
Daca nu ii dati bani va trebui ca el sa se adreseze instantei si sa faca dovada ca urmeaza cursurile unei scoli. Daca acea scoala a terminat-o, ori se inscrie la alta, ori isi cauta de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara madasey16 madasey16 sotul meu plateste pentru baiatu sau din prima casnicie pensie alimentara. Baiatul are 19 ani si tocmai ce a terminat liceul (fara bac) si doreste sa se ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere copil major nicoleta12. nicoleta12. Buna ziua! Copil peste 18 ani cu liceul terminat, dar bacalaureatul neluat. Liceul pe care l-a absolvit infiinteaza cursuri postliceale, pe care copilul le ... (vezi toată discuția)
Sistare pensie de intretinere adela01 adela01 Buna ziua Va rog sa ma lamuriti intr-o problema pe care o am. Un angajat al firmei plateste pensie de intretinere copilului major, care a terminat liceul anul ... (vezi toată discuția)