avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperare bani/grau din arenda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperare bani/grau din arenda

Din anul 2000 de cand a murit bunica, toti cei sase copii ai ei au hotarat verbal ca bani/bunurile(grau) rezultati in urma arendari pamantului arabil (10 hectare) sa se imparta la cinci. Celui de al saselea copil i sa promis ca i se va lasa/da imobilul parintilor. Timp de 14 ani, cei cinci au luat grau/bani iar imobilul nu sa dat prin vreun act celui de-al saselea. In momentul de fata fiecare copil/nepot ar vrea partea lui din casa. Poate sa isi recupereze cel de-al saselea copil partea care i se cuvenea din arenda pe cei 14 ani care au trecut si el nu a luat nimik??? Sau sa faca vreun act cu ceilalti 5 frati ca el sa ia toti bani/grau pe arenda in urmatori 2 ani?
Orice pretentii mai vechi de 3 ani sunt prescrise. Intelegerile amiabile intre parti sunt binevenite in cazul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renta viagera stanutadi stanutadi ce acte trebuiesc pentru renta viagera si ce se intampla cu terenul dupa expirarea rentei viagere (vezi toată discuția)
Cum pot să încasez arenda restantă? eduard1212 eduard1212 Salutare, Bunica (din partea mamei) a decedat acum 14 ani, Terenul pe care l-a moștenit de la părinții ei (părinții bunicii), se află într-o altă ... (vezi toată discuția)
Apia subventie 2014 Rudy70 Rudy70 Buna ziua.Am dat 2 hectare de teren arabil unui nepot in arenda pe o perioada de 5 ani care are ferma de vaci sa aibe acoperire.In luna iulie 2014 si a depus ... (vezi toată discuția)