avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sa ma duc la politie?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sa ma duc la politie?

Anul acesta in iunie am avut o problema cu un dosar in care am fost implicat in fine intr-un final sa terminat dosarul si cineva mi-a promis pe vremea aceea ca o sa dea o declaratie favorabila in schimbul a 400 ron , intre timp sa solutionat cazul si am vazut ca nu a fost asa cu mi-a promis . As putea sa ma duc la politie depun plangere pentru tainuire sau santaj ? multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters297585 , utilizator 14:58, 27 August 2014
nu riscati pt 400 lei sa cadeti dvs in galeata pt mai multe lucruri. eu una as sta in banca ea cuminte.
Art. 272

Influenţarea declaraţiilor

(1) Încercarea de a determina sau determinarea unei persoane, indiferent de calitatea acesteia, prin corupere, prin constrângere ori prin altă faptă cu efect vădit intimidant, săvârşită asupra sa ori asupra unui membru de familie al acesteia, să nu sesizeze organele de urmărire penală, să nu dea declaraţii, să îşi retragă declaraţiile, să dea declaraţii mincinoase ori să nu prezinte probe, într-o cauză penală, civilă sau în orice altă procedură judiciară, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Dacă actul de intimidare sau corupere constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.

(2) Nu constituie infracţiune înţelegerea patrimonială dintre infractor şi persoana vătămată, intervenită în cazul infracţiunilor pentru care acţiunea penală se pune în mişcare la plângere prealabilă sau pentru care intervine împăcarea.

Ceea ce ati facut dvs. prin plata martorului reprezinta infractiune.
Pai el sa oferit a spus " vrei sa scapi? dami 400 ron si te scap eu si o sa declar diferit nu eu am insistat/propus "
Domnule, daca mergeti la Politie, o sa va treziti Dvs. insiva cu un dosar penal nou.
colegii mei v-au explicat cat se poate de diret ce riscati. alegerea insa va apartine.

Alte discuții în legătură

Influențare declaratii viorelv viorelv Elementul material al laturii obiectiva a infracțiunii prev.art.272 este încercarea de a determina sau determinarea prin corupere ,constrângere sau altă ... (vezi toată discuția)
Apeluri cu numar privat ! ContSters327384 ContSters327384 BUna seara ! Sunt parte vatamata intr-un dosar penal , ( incadrat la art. 362 NCP+altele ) , si de cand a ajuns dosarul in judecata , primesc intr-una apeluri ... (vezi toată discuția)
Sugerare raspuns in timpul interogarilor ciurli_si_burli ciurli_si_burli Este permis ca in timpul declaratiilor/intrebarilor puse de catre judecator, procuror, inculpat, persoana vatamata sa se sugereze anumite raspunsuri? Si daca ... (vezi toată discuția)