avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectare dispozitii hotarare judecatoreasca ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectare dispozitii hotarare judecatoreasca program consiliere psihologica

Buna ziua.

Conf. Art. 912 alin 2 Cod Proc. Civ., s-a dispus de catre instanta de judecata un program de consiliere psihologica a minorului pentru o perioada de o luna de zile, in fiecare zi de luni si miercuri.

Din motive nejustificate in opinia mea, la mijlocul procesului de consiliere, dupa doar cateva sedinte, psihologul din cadrul DGASPC, stabilit de instanta, a intrerupt consilierea psihologica deoarece copilul a plecat in vacanta.
Au trecut doua luni si consilierea psihologica inca nu s-a finalizat.

Consider ca in acest fel s-a intrerupt fara motiv procesul de consiliere iar acest lucru are repercursiuni asupra rezultatului final prin neasigurarea continuitatii programului.
As dori sa stiu care este calea legala prin care cei raspunzatori pot fi trasi la raspundere pentru nerespectarea dispozitiilor instantei de judecata in acest caz.

Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 27 August 2014
lonita, utilizator
Legea spune că se va face consiliere psihologică maxim 3 luni; consilierea psihologică se face în interesul major al minorului, la fel, interesul major al copilului este să plece în vacanţă la mare sau/şi la munte, sănătatea este cea mai importanţă pentru om.
Legea nu prevede în ce fel să se facă consilierea: în fiecare zi timp de trei luni sau odată pe săptămână timp de una lună. Cu siguranţă, psihologii de la DGASPC ştiu ce au de făcut şi dânşii, ca şi judecătorii de altfel, urmăresc interesul major al minorului.
Nu cred ca ati citit cu atentie, hotararea judecatoreasca prin care s-a stabilit consilierea specifica clar un program, care nu se respecta.
Va puteti plange instantei cand va veni vremea, cand trece luna sau la termenul urmator. cei de la dgaspc nu au cum sa impiedice copilul sa plece in vacanta, nu se duc dupa el si nici nu au cum sa ia copilul la consiliere lunea. Fac si dansii un raport si cam asta.
Art. 287 CP este sau nu incident in cauza?
Pe CPC care sunt articolele de lege care pot fi folosite in drept?

Presupun ca l-ati citit, nu are legatura cu codul penal.
Iar cu codul de procedura civila.. nu imi dau seama la ce va referiti..

Alte discuții în legătură

Procedura 912 cpc ContSters257745 ContSters257745 buna ziua! are cineva experienta in derularea procedurilor cf art 912 cpc in cazul refuzului minorului de a respecta dreptul la vizita? Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program de vizita minor ContSters290573 ContSters290573 Buna ziua Sunt divortat prin sentinta judecatoreasca in sept 2011 si in ian2013 tot prin sent judecatoreasca definitiva am primit program de vizita pt ... (vezi toată discuția)
Program vizita preluare minor nerespectat. cum reconstruiesc ... Tatăl nerezident Tatăl nerezident Program vizita preluare minor nerespectat. Cum reconstruiesc relațiile personale cu fiul meu..?! A trecut aproape 1 An de când refuza aceste vizite nici ... (vezi toată discuția)