avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectare dispozitii hotarare judecatoreasca ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectare dispozitii hotarare judecatoreasca program consiliere psihologica

Buna ziua.

Conf. Art. 912 alin 2 Cod Proc. Civ., s-a dispus de catre instanta de judecata un program de consiliere psihologica a minorului pentru o perioada de o luna de zile, in fiecare zi de luni si miercuri.

Din motive nejustificate in opinia mea, la mijlocul procesului de consiliere, dupa doar cateva sedinte, psihologul din cadrul DGASPC, stabilit de instanta, a intrerupt consilierea psihologica deoarece copilul a plecat in vacanta.
Au trecut doua luni si consilierea psihologica inca nu s-a finalizat.

Consider ca in acest fel s-a intrerupt fara motiv procesul de consiliere iar acest lucru are repercursiuni asupra rezultatului final prin neasigurarea continuitatii programului.
As dori sa stiu care este calea legala prin care cei raspunzatori pot fi trasi la raspundere pentru nerespectarea dispozitiilor instantei de judecata in acest caz.

Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 27 August 2014
lonita, utilizator
Pentru aplicarea unei amenzi, ce sa mai vorbim despre stabilirea cuantumului ei, este nevoie sa se dovedeasca culpa mamei, adica legatura dintre refuzul copilului si actiunile culpabile ale mamei. In plus, mama poate lesne dovedi ca aplicarea amenzii are consecinte asupra calitatii vietii copului. Nu in ultimul rand, daca mama s-a prezentat la consiliere cu copilul si acesta continua sa refuze relatia cu tatal cam care ar mai putea fi culpa mamei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura 912 cpc ContSters257745 ContSters257745 buna ziua! are cineva experienta in derularea procedurilor cf art 912 cpc in cazul refuzului minorului de a respecta dreptul la vizita? Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program de vizita minor ContSters290573 ContSters290573 Buna ziua Sunt divortat prin sentinta judecatoreasca in sept 2011 si in ian2013 tot prin sent judecatoreasca definitiva am primit program de vizita pt ... (vezi toată discuția)
Program vizita preluare minor nerespectat. cum reconstruiesc ... Tatăl nerezident Tatăl nerezident Program vizita preluare minor nerespectat. Cum reconstruiesc relațiile personale cu fiul meu..?! A trecut aproape 1 An de când refuza aceste vizite nici ... (vezi toată discuția)