avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cadastru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cadastru

Buna ziua!
Bunicul meu a cumparat o proprietate inainte de decembrie `89.Aceasta proprietate conform cadastrului facut in 1996 are 2200 de metri,in 2012 am vandut o parte din proprietate,dar in urma cadastrului facut a reiesit o suprafata de 2500m,iar primarul ne cere pt. acei 300m o suma exagerata.Si pana nu platim sau renuntam la acea suparafata ni s-a spus ca nu putem face titlul de proprietate.Ce solutii avem in cazul de fata
Cel mai recent răspuns: mariius22 , utilizator 19:12, 28 August 2014
Nu inteleg, aveti cadastru facut in 96 cu 220 mp iar in 2012 sunt 2500mp? de unde? in urma carui cadastru facut? detaliati putin problema.
In 1996 in urma cadastrului au rezultat 2200 de metrii in 2012 cand ne-am hotarat sa vindem o parte din gradina a fost nevoie de un alt cadastru,am facut cadastru si au iesit 2500m,iar acei 300 de metri care au iesit in plus trebuie sa ii platim ca sa ne ramana noua,altfel ii v-a luat primaria.
Va trebui sa aflati sigur daca cei 300 mp au apartinut vre-o data domeniului public (primariei). Daca au apartinut primariei si autorul dvs (cel de la care ati cumparat) i-a ocupat abuziv, atunci primarul are dreptate.
La serviciul urbanism din cadrul Primariei se gasesc harti cu delimitarea proprietatilor.

Daca cei 300 mp nu au apartinut niciodata primariei, luati legatura cu un avocat si incercati o actiune in uzucapiune.( va veti judeca cu vecinii si cu primaria)

Succes!

av. Elena Bostina

sau va puteti indrepta spre cel care a facut masuratoarea in 1996 si cei care au pus stampilele pe hartii, institutiile.,daca mai traieste.
Va multumesc pt. raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren aferent casa sarar sarar am titlu de proprietate pt un teren de180mp pe care este constrita casa in suprafata de cca 100 mp. acest teren este delimitat de vecin printr-un gard ce ... (vezi toată discuția)
Posesie teren iozefinab iozefinab Buna ziua, Parintii mei au construit o casa in anul 1996, avand un teren proprietate in acte, de 1000 mp. In realitate insa, suprafata totala este de 1200 ... (vezi toată discuția)
Contract de schimb terenuri eionita eionita Buna ziua Am o problema, daca ma puteti ajuta cu un raspuns: bunica mea are un teren intravilan in apropierea Bucurestiului, acest teren are o suparafata de ... (vezi toată discuția)