avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Declarația de cãsãtorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Declarația de cãsãtorie

Bună seara, declarația de căsătorie se poate depune și în altă localitate decat cea unde urmează a se încheia căsătoria? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 10:57, 29 August 2014
Nu. Declaratia se face in scris, personal, la sediul primariei unde va avea loc casatoria.
Pentru motive temeinice, doar unul dintre soti poate depune declaratia de casatorie la un alt oficiu de stare civila, cu conditia ca in 48 de ore ofiterul de stare civila sa trimita declaratia la st.civila unde urmeaza a se oficia casatoria.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot depune actele pentru casatorie fara a fi de fata si viitorul sot, avand in vedere faptul ca acesta este plecat in strainatate? Miki.P Miki.P In vara acestui an doresc sa ma casatoresc cu logodnicul meu care este cetatean libanez (crestin). Nimic anormal pana aici; problema intervine in momentul ... (vezi toată discuția)
Depunere acte casatorie - legea 119 din 1996 actualizata 2016 Horatiu_Andrei Horatiu_Andrei Am cateva nedumeriri referitor la depunerea actelor pentru casatorie. Pe scurt, eu si logodnica mea, cetateni romani cu domiciliul in Danemarca, dorim sa ne ... (vezi toată discuția)
Depunerea dosarului cu acte pentru starea civila la o alta primarie fata de localitatea de domiciliu, in vederea casatoriei in localitatea de domiciliu drandreidi drandreidi Buna ziua. Se poate efectua depunerea dosarului cu acte pentru starea civila la o alta primarie fata de localitatea de domiciliu, in vederea casatoriei in ... (vezi toată discuția)