avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Alegerea ca reprezentant al salariatiilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Alegerea ca reprezentant al salariatiilor

La unitatea unde lucrez a fost ales de catre salariatii ca reprezentant al salariatiilor o persoana cu antecedente penale , legea dialogului social prevede acest caz ?


astept raspunsul dvs .
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:19, 29 August 2014
A nu se face confuzia intre Reprezentantul salariatilor si organele de conducere ale unui Sindicat (presedinte, Biroul Executiv s.a.) sau intre membrii fondatori ai sindicatului. Pentru acestia din urma discutam si de obtinerea reprezentativitatii la Judecatorie.

In cazul reprezentantului salariatiilor nu este un impediment legal, ci, poate, unul moral.
Potrivit art.222 alin.1 C.mun.,pot fi alesi ca reprezentanti ai salariatilor salariatii care au capacitate deplina de exercitiu.

Dispozitiile Codului muncii nu au retinut interdictia mentionata de dvs .In cadrul adunării generale a salariaţilor se pot stabili conditiile pentru a fi ales ca si reprezentant al salariatilor.

Legea nr.62/2011 nu face nicio referire la modul de alegere al reprezentantilor salariatilor sau la cine poate fi ales in aceasta calitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reorganizare sindicat existent cristina69 cristina69 Buna dimineata. Va rog sa ma lamuriti cu privire la urmatorul aspect Daca la nivel de societate exista un sindicat reprezentativ si societatea respectiva ... (vezi toată discuția)
Alegerea reprezentantilor salariatilor cristina69 cristina69 Buna ziua. Va rog sa imi spuneti, daca in situatia in care salariatii unei societati comerciale X doresc sa aleaga ca reprezentant al salariatilor o persoana ... (vezi toată discuția)
Daca unul dintre cei 3 reprezentanti ai salariatilor alesi in ... corina.slav corina.slav Daca unul dintre cei 3 reprezentanti ai salariatilor alesi in aug 2022 are o functie de conducere in companie, mai este valabil mandatul sau timp de doi ani, ... (vezi toată discuția)