avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Autoritate parinteasca exclusiva obtinuta
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Autoritate parinteasca exclusiva obtinuta

Buna ziua.
Am un copil de 2 ani, dintr-o relatie de concubinaj. Copilul este recunoscut de tata, insa noi nu am locuit niciodata impreuna.
In urma unui acord la mediator, am stabilit de comun acord exercitarea autoritatii parintesti numai de catre mine si vizitarea copilului la domiciliu.
Acest acord privind autoritatea parinteasca exclusiva imi ofera dreptul de a lua decizii fara consultarea tatalui, precum si calatoria cu minorul in afara tarii fara acordul acestuia?
Daca tatal vine si ia minorul cu forta de la domiciliu, pot chema politia sau cum ar trebui sa procedez?
Va multumesc
Acordul de mediere încheiat a fost prezentat instanței și consfințit, există o hotărâre de expedient, pronunțată pe baza acordului de mediere încheiat?
Nu. De la biroul de mediere nu mi s-au comunicat toti acesti pasi. Acordul a fost incheiat la mediator si atat.., spuneti-mi va rog ce trebuie facut in continuare..,
Trebuie să mergeți și să depuneți acordul la judecătorie, atât în formă scrisă cât și pe suport electronic ( pe un CD), procesul verbal de închidere a medierii.Presupun că mediatorul v-a dat toate aceste documente. Alăturat veți depune certificatul de naștere al minorului, copie după CI al dvs. și, desigur, veți formula o cerere prin care solicitați consfințirea acordului de mediere și pronunțarea unei hotărâri de expedient în baza acordului de mediere.
S-ar putea ca în cazul de față, fiind vorba despre exercitarea autorității părintești doar de către unul dintre părinți, întrucât regula este autoritatea părintească comună, să vi se solicite efectuarea unei anchete psiho-sociale, ori să o solicite instanța, ceea ce ar prelungi timpul în care veți obține o hotărâre. Recomandarea mea este să solicitați dvs. această anchetă autorității tutelare și să depuneți rezultatul ei odată cu cererea prin care solicitați să se ia act de acordul de mediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mediere - divort cu minor, practica instantelor Cezar augustin Dinu Cezar augustin Dinu ne confruntam cu o situatie delicata si contradictorie: se incheiere un acord de mediere, privind divortul si toate accesoriile - printre care si stabilirea ... (vezi toată discuția)
Custodie (incredintare) copil minor dupa divort mircea2020 mircea2020 In urma divortului, pe cale amiabila sau nu, din vina ambilor soti sau a unuia, prin instanta sau la notariat, stabilirea custodiei/incredintarii copilului ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor tatalui mizil mizil Buna seara.As avea nevoie de ajutor. Sunt in concubinaj cu un barbat (revolutionar : ranit)Este incadrat in gradul II de handicap. De 3 ani iar in urma ... (vezi toată discuția)