avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale 2 nelamuriri
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

2 nelamuriri

Buna seara

Doresc sa infiintez o firma cu activitate principala 4791 (magazin online) si cu cateva activitati secundare. Voi livra produsele comandate pe net clientilor printr-un curierat rapid si posta. Deci transportul nu o sa fie activitatea firmei mele.

Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Pot factura cheltuielile de transport separat pe langa produsul cumparat de client? Nu as vrea sa includ transportul in pretul produsului, as dori sa apara ca o pozitie distincta pe factura. Se poate, sau am nevoie de un alt cod CAEN pt asta? Daca da, care ar fi acest cod?

2. Daca desfasur activitatea "4791 comert cu amanuntul prin internet" am nevoie de casa de marcat sa dau bon fiscal clientilor? Sau e ok sa incasez contravaloarea facturilor cu chitanta sau OP? Am citit undeva ca trebuie sa dai obligatoriu bon fiscal persoanelor fizice. E normal sa dai bon fiscal intr-un magazin fizic, dar nu mi se pare logic in cazul meu, mai ales ca clientul ii va plati curierului si nu mie in momentul preluarii coletului. Cum sa fac ca acest lucru sa fie ok din toate punctele de vedere??

Astept sa ma lamuriti cu aceste 2 probleme.

Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: Laura Stefan , Contabil 13:54, 20 Mai 2009
Buna!

Hai sa incerc sa te lamuresc :-).

1. avand in vedere ca nu obtii profit din activitatea de transport, ci este doar un serviciu auxiliar livrarii produselor si care in mod normal intra in pretul de livrare, nu ai nevoie de CAEN separat.

2. zici ca livrezi produsele prin curier sau posta cu plata ramburs. In aces caz nu-ti trebuie casa de marcat. Daca insa se intampla sa incasezi cash de la o persoana fizica ai nevoie de casa de marcat.

Succes cu magazinul online!
Laura
Multumesc mult Laura!!

Ai reusit sa ma lamuresti :)

Esti draguta :)
transportul trebuie inclus in obiectul de activitate.aveti nevoie de casa de marcata pentru a emite bon fiscal
conf OUG 28/1999, art. 2, lit k, exceptie de la obligativitate casa de marcat pt:
k) comerţul cu amănuntul prin comis-voiajori, precum şi prin corespondenţă, cu excepţia livrărilor de bunuri la domiciliu efectuate de magazine şi unităţile de alimentaţie publică, pe bază de comandă


referitor la transport, fiind foar o refacturare de costuri, nu cred ca trebuie CAEN separat....orice firma din comert factureaza intr-o forma sau alta transportul marfurilor catre clienti...parerea mea....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor, va rog! Victorius Victorius Doresc sa infiintez o firma cu activitate principala 4791 (magazin online) si cu cateva activitati secundare. Voi livra produsele comandate pe net clientilor ... (vezi toată discuția)
Chitante emise catre persoane fizice ContSters255863 ContSters255863 Efectuez comert la distanta si am livrat cateva bunuri catre persoane fizice, cu incasare pe baza de chitanta realizata electronic. Stiu ca nu a fost bine si ... (vezi toată discuția)
Necesara casa de marcat? Tudor.M Tudor.M Buna ziua, Sunt nou pe forum si am cateva nelamuriri pentru care va cer ajutorul. Am deschis de curand un P.F.A cod caen 4791 (comercializez suplimente ... (vezi toată discuția)