avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decontare transport angajat MAPN
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decontare transport angajat MAPN

Buna ziua
Am o mica nelamurire la serv lucrez in Mapn si doresc decontarea transportului. Dar nu stiu limitele de km. Daca ma poate ajuta cineva as ramane recunoscator.
Cel mai recent răspuns: zmgg , utilizator 20:21, 5 Septembrie 2014
Actualmente, depturile de transport ale personalului Ministerului Apărării Naţionale sunt reglementate prin Hotărârea Guvernului nr. 372/1990 privind drepturile de transport ale personalului Ministerului Apărării Naţionale, nepublicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Norme metodologice privind drepturile de transport ale personalului armatei, asigurarea, evidenta, folosirea, emiterea si justificarea documentelor militare de transport, aprobate prin Ordinul general al ministrului apararii nationale nr.17/1990, cu modificarile si completarile ulterioare.
Conform pct.211, cadrele militare mutate in interes de serviciu in alta garnizoana decat aceea unde isi au domiciliul, carora nu li se poate asigura locuinta de serviciu sau de interventie, cazare in camine de garnizoana ori in incinta unitatii sau alte facilitati de cazare si domiciliza impreuna cu familia in garnizoana pentru care se solicita decontarea cheltuielilor de transport au urmatoarele drepturi:*daca au domiciliul “la o distanta de unitate cuprinsa intre 101 si 300 km, pot beneficia de legitimatii lunare de calatorie (abonamente, carti VSD), cu un numar limitat de calatorii (10 calatorii simple), la clasa la care au dreptul pentru deplasarea cu mijloace de transport feroviare, rutiere sau navale”;*cadrele militare “care au domiciliul la peste 300 km pot beneficia de documente militare de transport sau de decontarea contravalorii transportului pe calea ferata, auto sau fluvial, pentru o calatorie dus-intors pe luna, pe baza biletelor de calatorie utilizate, in limita drepturilor prevazute de H.G.nr.372/1990, art.2 si 3, lit.a) si b)”. Un alt act normativ ale carui prevederi se au in vedere este Legea nr.138/1999. Conform art.20 alin.(1) lit.b) si c), cadrele militare in activitate mutate in interes de serviciu dintr-o localitate in alta au dreptul la o indemnizatie pentru fiecare membru de familie aflat in intretinere, precum si la rambursarea costului transportului pentru cadre, membrii de familie si gospodaria lor. Prin urmare, cadrele militare care au beneficiat de aceste drepturi locuiesc impreuna cu familia in garnizoana in care primesc compensatia lunara pentru chirie si ca atare nu efectueaza deplasarile lunare sau saptamanale prevazute la pct.211 din Tp.-3.
Cadrele militare in activitate care primesc compensatia lunara pentru chirie si nu li s-au acordat drepturile prevazute la art.20 alin.(1) lit.b) si c) din Legea nr.138/1999 pot beneficia, pentru efectuarea deplasarilor saptamanale sau lunare, de drepturile stipulate la pct.211 din Tp.-3.
[ link extern ]
ma interesa de deplasarile lunare sau saptamanale . cati km trebuiesc sa am ca sa mi se deconteze lunar transportul..

de exemplu de la mine de acasa pana la primul mijloc de transport in alt oras sunt 99 de km. pot beneficia de decontare lunara? sau trebuie sa am pana la punctul de lucru 100km?
nu stiu daca m-am facut inteles sper ca da

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani de naveta vlademi vlademi buna ziua,am o nemlamurire.in 2008 m-am transferat de la Bacau la Botosani la cerere unde in cele din urma am fost repartizat la 36km de Botosani unde fac ... (vezi toată discuția)
Chirie militari ContSters371699 ContSters371699 Incepand cu anul 2014 am beneficiat de chirie in Bucuresti, fiind mutat la studii pentru o perioada de 2 ani.Luna aceasta, in urma unui control s-a ... (vezi toată discuția)
Compensatie chirie danmihai13 danmihai13 Buna seara,puteti sa imi spuneti daca am dreptul sa beneficiez de compensatia chiriei daca m-am mutat definitiv dintr-o garnizoana in alta,de la cluj la ... (vezi toată discuția)