avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul la munca in Romania pentru cetatean indian ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul la munca in Romania pentru cetatean indian casatorit cu cetatean roman in Romania

Buna ziua . Sunt cetatean roman casatorit in Romania cu cetatean indian, locuim in Anglia de cativa ani. Avem si un copil cu cetatenie romana. Dupa ce am obtinut blue cardul in Marea Britanie sotul meu a obtinut o viza in pasaport de la home office numita " resident card of a family member of an EEA national" care ii da dreptul de a lucra si trai in Marea Britanie. De asemenea poate calatori in tarile UE, dar nu stiu daca doar alaturi de mine sau si singur. Intrebarea noastra este daca sotul meu poate veni si lucra in Romania pe baza acestui document eliberat in Marea Britanie sau care este cea mai rapida solutie in afara cardului de rezident pentru care aplicatia dureaza pana la 90 de zile?
Imi poate cineva spune juridic vorbind daca el poate calatori si intra in Romania fara mine pentru cateva zile la chemarea unui interviu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:37, 5 Septembrie 2014
Pentru Romania are permis de sedere sau rezidenta ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza pentru cetatean indian casatorit cu cetatean roman........ajutor urgent!!!! Joana77 Joana77 Buna Ziua, Ma numesc Ioana....sunt casatorita cu un cetatean indian...sotul meu are permis de sedere.Noi vrem sa plecam in Anglia pentru o perioada,dar nu ... (vezi toată discuția)
Dobindirea cartii de identitate cetatean strain lilianagabriela lilianagabriela Sint casatorita de 1 an cu un cetatean strain( Syria) .Casatoria a avut loc in Cipru, dar am obtinut de la Ambasada Romaniei si certificatul de casatorie ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu un cetatean indian casatorieinstrainatate casatorieinstrainatate Recent m-am casatorit cu un sotul meu care este din India. Eu locuiesc in Anglia de 10 ani. Am cateva intrebari. 1 Care este calea cea mai usoara si rapida ... (vezi toată discuția)