avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Trecerea frontierei cu permisul suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Trecerea frontierei cu permisul suspendat

Va salut cu respect. In luna octombrie 2013, mi s-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice, cu o alcoolemie de peste 0.80 in aerul respirat ( respectiv 0.81 ). Dosarul s-a solutionat anul acesta ( 2014 ) in luna iulie si hotararea a ramas definita pe data de 29 iulie. Solutia a fost de un an inchisoare dar s-a aplicat amanarea aplicarii pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani. In luna decembrie 2013,am fost oprit la frontiera dintre Romania si Ungaria si mi s-a intocmit dosar penal deoarece aveam permisul suspendat. Citatia a venit pe data de 4 septembrie anul curent si este pentru 29 septembrie.Cum se considera aceasta infractiune ? A fost comisa inaintea hotararii definitive a celuilalt dosar. Daca se judeca acum, se poate activa pedeaspa de 1 an inchisoare ? In hotarare spune ca orice infractiune comisa in perioada de supraveghere, atrage automat aplicarea pedepsei. Va multumesc anticipat pentru raspuns si sper ca am detaliat cat se poate problema.
Cel mai recent răspuns: parwous , utilizator 03:18, 5 Septembrie 2014
Va paste inchisoarea cu executare.. ar trebui sa va angajati un avocat urgent. Daca celalalt dosar va ajunge in instanta, pedepsele se vor cumula si veti face inchisoare.
ART. 89
Anularea amânării aplicării pedepsei
(1) Dacă pe parcursul termenului de supraveghere se descoperă că persoana supravegheată mai săvârşise o infracţiune până la rămânerea definitivă a hotărârii prin care s-a dispus amânarea, pentru care i s-a aplicat pedeapsa închisorii chiar după expirarea acestui termen, amânarea se anulează, aplicându-se, după caz, dispoziţiile privitoare la concursul de infracţiuni, recidivă sau pluralitate intermediară.
(2) În caz de concurs de infracţiuni, instanţa poate dispune amânarea aplicării pedepsei rezultante dacă sunt îndeplinite condiţiile prevăzute în art. 83.
Dacă se dispune amânarea aplicării pedepsei, termenul de supraveghere se calculează de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care s-a pronunţat anterior amânarea aplicării pedepsei.
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amanarea aplicarii pedepsei dumutaadrianred dumutaadrianred Buna, in cazul unui inculpat care a primit o amanare a aplicarii pedepsei si are pe rolul instantei un dosar , acesta poate primi o pedeapsa cu suapendare ... (vezi toată discuția)
Delapidare - probabilitate condamnare cu executare marian197005091970 marian197005091970 Buna ziua, Va rog sa-mi raspundeti daca se poate la problema mea. In data de 14.01.2015 am fost condamnat pt o fapta la 2ani si 6 luni cu suspendare pt o ... (vezi toată discuția)
Două condamnări. cât se execută din pedeapsă? sunt șanse să se scape de amândouă? eX3nna1 eX3nna1 Buna ziua, Am un prieten care a fost inculpat in doua dosare diferite. In primul a obtinut condamnare de 3 ani cu suspendare, iar in al doilea, a fost ... (vezi toată discuția)