avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Autorizatie functionare de la primarie pt I.I.
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Autorizatie functionare de la primarie pt I.I.

Va rog sa ma ajutati cu baza legala pt obtinerea autorizatiei de functionare de la primarie pt o interprindere individuala, intrucat nu am gasit o lege care sa reglementeze asta iar la Registrul comertului dupa ce am obtinut toata documentatia precum si avizele sanitare, veterinare si de mediu nu mi a zis nimeni si dupa diferite controale nu mi a cerut nimeni autorizatie de functionare de la primarie. Este intradevar necesara aceasta autorizatie de functionare de la primarie?? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ceaunas Ana-Maria Expert Contabil , Contabil 10:17, 6 Septembrie 2014
Taxa pt autorizare este reglementata de Codul fiscal si Normele metodologice de aplicare:
Codul fiscal, art. 268 Taxa pentru eliberarea autorizaţiilor pentru a desfăşura o activitate economică şi a altor autorizaţii similare
(1) Taxa pentru eliberarea unei autorizaţii pentru desfăşurarea unei activităţi economice este stabilită de către consiliul local: în mediul rural, între 0 şi 13 lei inclusiv; în mediul urban, între 0 şi 69 lei inclusiv (actualizare conform HG 956/2009).
(1^1) Autorizaţiile prevăzute la alin. (1) se vizează anual, până la data de 31 decembrie a anului în curs pentru anul următor. Taxa de viză reprezintă 50% din cuantumul taxei prevăzute la alin. (1).
(2) Taxa pentru eliberarea autorizaţiilor sanitare de funcţionare se stabileşte de consiliul local şi este între 0 şi 17 lei inclusiv (actualizare conform HG 956/2009).
Norme metodologice:
ART. 268
147. Taxele prevăzute la art. 268 alin. (1) din Codul fiscal vizează numai persoanele fizice şi asociaţiile familiale prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, cu modificările şi completările ulterioare.
148. Autorizaţiile prevăzute la art. 268 alin. (1) din Codul fiscal corespund autorizării pentru desfăşurarea de către persoanele fizice a unor activităţi economice în mod independent, precum şi celor pentru înfiinţarea şi funcţionarea asociaţiilor familiale.
149. (1) Taxele pentru eliberarea autorizaţiilor pentru desfăşurarea unei activităţi economice sunt anuale, se stabilesc prin hotărâri ale consiliilor locale, adoptate în condiţiile art. 288 alin. (1) din Codul fiscal, şi se achită integral, anticipat eliberării acestora, indiferent de perioada rămasă până la sfârşitul anului fiscal respectiv.

Lamuriri puteti obtine de la Primaria de care apartine intreprinderea individuala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa impozite si taxe locale ukzspan ukzspan Buna ziua, Detin o cladire pe un PFA si cei de la taxe si impozite vor sa ma impoziteze ca pe o persoana juridica (la valoarea contabila a cladirei) si eu ... (vezi toată discuția)
Coduuri caen si orar de functionare deiuta deiuta vreau sa deschid un SRL-D, alegand codul CAEn 5610. as vrea sa stiu daca exista o lege care reglementeaza orarul de functionare al unui restaurant, sau este ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de functionare magazin Romeo_Coseraru Romeo_Coseraru Am cumparat un spatiu comercial intr-o comuna in Jud Bacau in anul 2005. Peste acest spatiu am ridicat un alt nivel fara autorizatie de constructie in anul ... (vezi toată discuția)