avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concedierea si sarcina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concedierea si sarcina

Am si eu o problema. In ianuarie am avut evaluarea anuala la firma, la care in urma unei greseli am primit calificativul "inferior asteptarilor". Ulterior acestei evaluri, in luna martie, am primit un avertisment scris pt aceste greseli. In luna martie am primit din partea firmei un test la care am facut 72%. Eu am aflat in data de 05.05 ca sunt insarcinata, si cred ca a aflat si angajatorul meu. In data de 07.05 am primit din partea firmei o convocare pt o cercetare prealabila, care se referea la un referat din data de 06.05, referat de care eu nu am luat la cunostinta, dar in care din cate am auzit este specificat si acest ultm test, si abaerea pt care am primit deja un avertisment scris. In aceea hartie de convocare este mentionat faptul ca daca nu ma prezint la convocare, aceasta constituie abatere disciplinara care se va sanctiona ca si atare. Problema e ca fiind insarcinata, eu nu ma pot duce la aceasta convocare, mai ales tinand cont de faptul ca e la o distanta de 7 ore. Daca eu anunt acum angajatorul oficial, cu adeverinta de la medic, care va fi situatia. Mentionez ca adeverinta o sa o pot trimite inainte de data stabilita pt convocare. Pot sa imi iau concediu medical pt perioada in care e si data convocarii? Cand spune ca se considera abatere disciplinara asta la ce se refera? Cum se va inchide cartea de munca? Am uitat sa spun ca in momentul in care am primit convocarea si am sunat la sediul firmei, mi s-a spus ca daca vreau pot sa imi dau eu direct demisia ca sa nu mai fie probleme sau sa se inchida cartea de munca cu acordul partilor, situatii care le-au refuzat categoric deoarece nu as mai beneficia nici de somaj. Sper ca nu m-a intins foarte mult, si multumesc de raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 22:40, 20 Mai 2009
Probabil ca demisia dvs a fost urmarita de la bun inceput.
Puteti trimite angajatorului o adeverinta medicala care sa ateste faptul ca sunteti insarcinata si daca doriti sa va luati concediu medical, aveti dreptul sa faceti acest lucru.
Daca va considerati nedreptatita, puteti contesta in termen de 30 de zile decizia de sanctionare.
Puteti sa trimiteti angajatorului adeverinta medicala de unde sa reiasa ca sunteti insarcinata si puteti sa va luati si concediu medical
1. Duceti la firma acte doveditoare ca sunteti insarcinata.
2. Conform art.60(1), lit.c) din Codul muncii, concedierea salariatilor nu poate fi dispusa pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
1. Faptul ca nu ati raspuns satisfacator evaluarilor facute de angajator, poate constitui un motiv de necorespundere profesionala, nicidecum de abatere disciplinara.
2. Faptul ca ati primit un avertisment scris nu constituie o abatere disciplinara, ci este o sanctiune pe care ati primit-o. Deci nu mai poate fi sanctionata sanctionarea.
3. Aveti grija sa trimiteti cu adresa scrisa, cu confirmare de primire o adresa angajatorului, la care anexati o adeverinta medicala de la medicul de familie sau specialist din care sa reiasa ca sunteti insarcinata, si explicati ca nu va puteti prezenta la cercetarea respectiva, datorita situatiei medicale in care va aflati.
4. Scrieti si ce v-am precizat la punctele 1 si 2.
5. Opriti-va o copie dupa adresa pe care o scrieti si dupa adeverinta medicala, si pastrati-le, alaturi de dovada primirii adresei de catre angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara gravida ContSters147303 ContSters147303 Buna ziua, Am anuntat in scris angajatorul ca sunt insarcinata si acum m-a convocat la cercetare disciplinara. Ce sanctiuni mi se pot aplica? Daca intru in ... (vezi toată discuția)
Probleme mari... deathkiss deathkiss Buna, am si eu cateva neclaritati referitoare la ceea ce se intampla la actualul meu job. Descrierea sumara a situatiei este urmatoarea: - sunt angajat de 2 ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim al unui salariat care nu s-a mai prezentat la servici. lia19. lia19. Buna ziua .Am si eu o rugaminte de a ma ajuta cu un raspuns la o intrebare.O salariata a fost in concediu de maternitate.Trebuia sa se prezinte la servici pe ... (vezi toată discuția)