avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA deducere tva auto + bonuri combustibil
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

deducere tva auto + bonuri combustibil

sunt administrator la o firma care are ca obiect de activitate administrare sisteme /retele calculatoare. In contractele pe care le am cu diverse firme este stipulat un numar de interventii pentru fiecare firma. Eu ca administrator desfasor toate activitatile firmei si singurul angajat este pe postul de contabil. Se poate deduce tva pt combustibil si auto avand in vedere ca auto este folosit pt aceste interventii , avand si o foaie de parcurs sau trebuie sa ma angajez si pe mine si sa ma fac agent de vanzari? sau altceva care sa se incadreze ...
Cel mai recent răspuns: ALICE25 , utilizator 13:39, 10 Mai 2012
recuperarea tva este posibila daca masina a fost cumparata pe firma.Nu conteaza cati angajati aveti si in ce calitate, puteti deduce tva-ul si sa va decontati cheltuielile de combustibil si reparatii.
HG nr. 488/2009 - completarea Normelor metodologice de aplicare a Codului Fiscal prevede astfel:
C. Titlul VI „Taxa pe valoarea adaugata”
5. Dupa punctul 45 se introduce un nou punct, punctul 451, cu urmatorul cuprins:
„Codul fiscal:
Limitari speciale ale dreptului de deducere
Art. 1451. — (1) In cazul vehiculelor rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maxima autorizata care sa nu depaseasca 3.500 kg si care sa nu aiba mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzand si scaunul soferului, nu se deduce taxa pe valoarea adaugata aferenta achizitiilor acestor vehicule si nici taxa aferenta achizitiilor de combustibil destinat utilizarii pentru vehiculele care au aceleasi caracteristici, aflate in proprietatea sau in folosinta persoanei impozabile, cu exceptia vehiculelor care se inscriu in oricare dintre urmatoarele categorii:
a) vehiculele utilizate exclusiv pentru: interventie, reparatii, paza si protectie, curierat, transport de personal la si de la locul de desfasurare a activitatii, precum si vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenti de vanzari si de agenti de recrutare a fortei de munca;
b) vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plata, inclusiv pentru activitatea de taxi;
c) vehiculele utilizate pentru prestarea de servicii cu plata, inclusiv pentru inchirierea catre alte persoane, instruirea de catre scolile de soferi, transmiterea folosintei in cadrul unui contract de leasing financiar sau operational;
d) vehiculele utilizate in scop comercial, respectiv in vederea revanzarii.
(2) Prin achizitie de vehicule, in sensul alin. (1), se intelege cumpararea unui vehicul din Romania, importul sau achizitia intracomunitara a vehiculului.

In consecinta ca sa puteti deduce TVA cat si c/v combustibil trebuie sa va incadrati la exceptiile de mai sus, ceea ce dovediti cu codul CAEN, mai dovediti si cu fisa postului privind atributiile pe care le aveti - dar din cate ati aratat nu e cazul dumneavoastra. Aceasta restrangere este valabila in perioada 01.05.2009-31.12.2010. Deocamdata........., daca nu se schimba...
Ok.
Dar prin "transport de personal la si de la locul de desfasurare a activitatii," ce se intelege?
BUNA ZIUA, Am o problema privitoare la deducerea de TVA pt masinile din firma. ati putea sa mi spuneti ce lege specifica exact ce functie trebuie sa aiba un angajat ca sa poata conduce masina firmei si sa si poata deduce TVA ul la carburant ? am citit art 21 din codul fiscal dar nu e prea explicit. Firma are si masini de transport marfa si masini cu care se deplaseaza sefii.

Va multumesc anticipat si v as fi recunoscatoare daca mi ati raspunde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere tva horeaalexandru horeaalexandru Buna ziua, As avea o intrebare la Dvs. La o firma de constructii se poate deduce TVA-ul la carburantii folositi. (cisterne, vole etc.) Daca da in ce ... (vezi toată discuția)
Lamurire - deducere tva leasing krika8712 krika8712 Lucrez la o societate la care administratorul ar vrea sa preia de la o alta societate un contract de leasing - o masina pt transportul de marfa (cara ... (vezi toată discuția)
Foaie de parcurs felisana felisana Avem la firma angajat un inginer. Firma i-a acordat acestuia o masina pentru a veni si pleca de la lucru. O data la 3 zile mai merge pe la 2-3 firme pentru a ... (vezi toată discuția)