avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Chemare in judecata banca pentru credit in franci ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Chemare in judecata banca pentru credit in franci elvetieni

Azi dimineata am auzit, la stiri, ca o doamna a dat in judecata banca,de la care a imprumutat un credit in franci elvetieni, pentru clauzele abuzive stipulate in contractul de imprumut si culmea...a castigat! acelasi lucru dosresc sa l fac si eu:))
In anul 2007 am luat un credit in franci elvetieni (6000) ptr care acum platesc o rata aproape dubla fata de ratele cand francul elvetian era cotat la aprox. 2,4lei.
Am deja 7 ani de cand tot platesc si ma gandesc ca deja mi am achitat creditul si nu vreau sa le mai dau bani care nu li se cuvin. Imi puteti spune va rog daca trebuie sa merg la mediator inainte de a merge la instanta?care este demersul pentru a intenta o actiune in instanta si o pot face eu, desi nu sunt avocat?
Va multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 09:35, 15 Septembrie 2014
Puteti incerca medierea in prima faza, dar va spun ca bancile nu prea onoreaza acest gen de invitatie . Intr-adevar,clauza de risc valutar este considerata drept clauza abuziva, alaturi de dobanzile majorate dupa bunul plac al bancilor si a comisioanelor practicate, in special cel de risc.
Pe de alta parte, nu trebuie sa va mire faptul ca acea doamna a castigat procesul impotriva respectivei banci, deoarece, pe rolul instantelor sunt din ce in ce mai multe dosare privind clauzele abuzive din contractele preformulate de catre banci, in defavoarea consumatorilor, dosare care sunt castigate in proportie de 70%.
Cel mai indicat ar fi sa consultati un avocat.
Daca ati reusit sa platiti la zi , cum se spune...va felicit , stiu ca ati depus mari eforturi . Tocmai de aceea , cred ca sunteti indreptatit sa incercati o negociere cu banca , si desigur , daca nu va veti intelege , sa incepeti o actiune in instanta . Nu este usor , dureaza si costa. Costa si bani , si nervi , si timp . Dar si daca castigati....
Cautati un avocat cu experienta in domeniul bancar , si SUCCES !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exemple de clauze abuzive in contractele de credit in franci elvetieni Cristina Paisa Cristina Paisa BANCA NR. 1 \\"Tragerile se vor efectua in valuta creditului. Utilizarea sumelor trase se va face in moneda in care imprumutatul este obligat sa efectueze ... (vezi toată discuția)
Francul elvetian anghelgeorgiana anghelgeorgiana buna ziua.ma poate lamuri si pe mine cineva cat mai poate creste francul elvetian?mentionez ca am credit in franci.ce sanse sunt sa scada cotatia lui pe piata ... (vezi toată discuția)
credit c.h.f pe termen de 30 de ani si anume locuinta chialbranav2012 chialbranav2012 buna ziua. sunt din judetul braila am o problema si anume:am luat de la banca in anul 2007 un inprumut de 700 mil lei dar in valuta de c.h.f la acea perioada ... (vezi toată discuția)