avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilire pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilire pensie alimentara

Buna ziua! sint in proces pt stabilirea pesnsiei alimentare si recuperarea acesteia pt toata perioada de cind s a nascut copilul(noiembrie 2013)si pina in prezent.Tatal copilului lucreaza pe vase de croaziera,iar contractele lui de munca nu sint inregistrate si in Romania,din ce stiu eu.Intrebarile mele sint urmatoarele:cum i se va stabili in instanta suma lunara pt plata pensiei alimentare,si care va fi aceasta in cazul in care el mai are un copil in intretinere din prima casnicie?daca acesta in prezent nu are nici un venit legal cum ii va cere instanta sa restituie pensia alimenatara pe lunile din urma,si la ce procent va fi calculata?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters330573 , utilizator 17:41, 16 Decembrie 2014
instanta va stabili o pensie de intretinere reprezentand un sfert din veniturile sale pentru un copil, o treime pentru doi copii si o jumatate pentru 3 sau mai multi copii. puteti solicita instantei sa il oblige pe fostul sot sa faca dovada veniturilor sale. in cazul in care fostul sot nu are niciun venit, pensia de intretinere va fi stabilita pe venitul minim pe economie.


Multumesc pt raspuns!acelasi lucru mi la spus si avocata mea,aveam nevoie si de o a doua parere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Septembrie 2014
gi-jane2, moderator
Pensia ce se va stabili va fi acordata de la data depunerii cererii nu si retroactiv daca nu exista ceva sa va fi impiedicat sa depuneti mai devreme cererea.
Nu cred ca va depune adeverinte de venit si nu cred ca ii veti putea dovedi veniturile. Daca nu veti depune eforturi pt a -i dovedi dvs veniturile, veti avea o pensie stabilita raportata la salariul minim.
ca o parere personala, cereti sa se stabileasca pensia la 1/4 fara sa ziceti ca mai are un copil, probabil se va apara si va fi nevoit sa recunoasca ca lucreaza.
Am obtinut ca un judecatpor sa ceara celeilalte parti dovada veniturilor insotita de o declaratie ca nu mai are si altele. De putut se poate, depinde de argumentatie.
Totusi, nu puteti face nicicum dovada ca lucreaza pe vase de croaziera? Martori? Saitul companiei sau al navei unde lucreaza? Ceva cat de mic de inceput?...
Multumesc mult pt sfaturile oferite!voi tine cont de ele pe cit posibil.Din cite am inteles de la avocata lui,la termenul din aceasta luna in care este citat,nu se va prezenta,si va veni actuala sotie a lui cu o copie a contractului de munca pt a dovedi instantei motivul neprezentari.Legat de acest contract,avocata mea mi a spus ca va incerca sa obtina pensie alimentara din acel venit trecut in contract.(speram sa fie mentionat venitul)Binenteles ca am si dovezi ,din care rezulta locul de munca actual,agentia din tara prin care a fost recrutat,insa incercam conform spuselor av. mele sa mergem pe varianta simpla in prima faza.Daca el se va opune in vreun fel,sau va tergiversa procesul din 'x' motive,vom,veni cu restul dovezilor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Octombrie 2014
ContSters330573, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Mia4 Mia4 Cum se stabileste pensia alimentara lunara,daca are contracte de munca sezoniere,cu sediul in Europa?(anual pe vase de croaziera...7-9 luni ).multumesc! (vezi toată discuția)
Majorare pensie alimentara raduroxana raduroxana Buna ziua, am un baietel de 5ani si jumatate si as dori un sfat de la d-voastra. Am divortat prin notar si fostul meu sot a stabilit pensia alimentara pentru ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie nena1 nena1 Buna tuturor ,sotul plecat la munca in strainatate nu mai vrea sa stie nimic de sotie si copil,ce se poate face in cazul acesta ,banuiesc caci primul pas ar fi ... (vezi toată discuția)