avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilire pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilire pensie alimentara

Buna ziua! sint in proces pt stabilirea pesnsiei alimentare si recuperarea acesteia pt toata perioada de cind s a nascut copilul(noiembrie 2013)si pina in prezent.Tatal copilului lucreaza pe vase de croaziera,iar contractele lui de munca nu sint inregistrate si in Romania,din ce stiu eu.Intrebarile mele sint urmatoarele:cum i se va stabili in instanta suma lunara pt plata pensiei alimentare,si care va fi aceasta in cazul in care el mai are un copil in intretinere din prima casnicie?daca acesta in prezent nu are nici un venit legal cum ii va cere instanta sa restituie pensia alimenatara pe lunile din urma,si la ce procent va fi calculata?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters330573 , utilizator 17:41, 16 Decembrie 2014
Buna ziua! revin cu intrebari si date legate de procesul pt plata pensiei alimentare.La urmatorul termen (noiembrie)ne asteptam ca reclamantul sa se prezinte la interogatoriu,dupa ce in prealabil a trimis instantei o dovada ca nu se afla in tara ,si este sub contract la data cand era citat initial.Problema este alta,in aceasta dovada trimisa de el, este mentionat intr adevar ca el este angajat al respectivei firme de shipping,pe o perioada determinta,si ca in noiembrie anul curent acest contract de munca expira.Ce se intampla in acest caz,cu fixarea pensiei alimentare?ma astept ca el sa spuna ca nu are un loc de munca,ca nu are un venit,pt ca se foloseste de orice mijloace ca sa 'iasa' cu o pensie alimentara ft mica,desi stiu sigur ca nu va sta acasa,si ca se va imbarca din nou in scurt timp intru cat mai plateste pensie alimentara si primului copil din prima casnicie.De la avocata mea am inteles ca instanta din Romania nu l poate obliga pe el sa faca dovada veniturilor sale,mai ales cind el este angajat intr o tara straina,la o companie straina.Si ca pensia in aest caz se va fixa din salariul minim pe economie.Ce imi puteti spune dumneavoastra?
II poate cere sa faca dovada veniturilor, insa nu il poate obliga. Apoi si daca va aduce o adeverinta, majoritatea venitului il reprezinta diurna si nu va ajuta, instanta nu va fixa pensie raportat la acest venit. Despre chestiunea asta, v-ar putea explica foste sotii de marinari.
In orice caz, acum e sub contract, n-o sa poata sa zica ca nu are venit, daca e cazul va cere micsorarea pensiei cand nu va mai avea de munca.
Sunt de parere sa vorbiti si sa intrebati cat ar fi dispus sa dea pt copilul lui, poate ajungeti la o intelegere in privinta unei sume mai mari fata de cat ar fixa instanta daca s-ar raporta la minim.

Buna ziua!Multumesc frumos pentru raspuns,din ce am vorbit si cu avocata mea,acelasi lucruru intentioneaza si ea sa l faca,sa l intrebe daca din proprie initiativa doreste sa plateasca pensie alimentara si ce suma este dispus sa ofere lunar.Desi mari sperante nu sint din partea lui,din moment ce de un an de zile cit are fetita acum,el nu sa interesat de copil nici o secunda.Insa as mai avea o intrebare.Cum se procedeaza cu recuperarea pensiei alimentare de pe lunile din urma?i se va cere sa achite integral suma pina se ajunge la zi cu plata..sau va fi esalonata cumva.Procesul pentru plata pensiei alimentare l am intentat la o luna de la nasterea fetitei.Adica in decembrie anul trecut a fost deschis procesul.
Prin executare silita o veti recupera, se va plati pensia curenta si o cota din cea restanta.
Buna ziua!
Procesul pentru stabilirea pensiei alimentare a ajuns la final,astept hotararea judecatoreasca prin care instanta la obligat pe reclamant(tatal copilului)sa mi returneze cheltuielile de judecata si plata pensie alimentare din decembrie 2013 cand a fost intentat procesul si pina la 18 ani ai copilei.Intrebarea mea e urmatoarea:
Cum tatal copilului imi face deja probleme,adica ma tot amina cu banii,invoca diverse motive personale,financiare ,momentan acesta zice ca asteapta sa se emita hotararea judecatoreasca pentru acel amarat de 16,5% pensie alimentara fixata la venitul minim actual pe economie,intrucat nu a venit la proba cu interogatoriul,cum se procedeaza cu executarea silita?
Cine plateste executorul?mentionez ca nu locuiesc in acelasi oras cu reclamantul,pot trimite actele executorului fara ca eu sa fiu prezenta?cat timp dureaza aceasta procedura/ce se intampla efectiv in aceasta perioada(executarea silita)?

Cu respect!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Mia4 Mia4 Cum se stabileste pensia alimentara lunara,daca are contracte de munca sezoniere,cu sediul in Europa?(anual pe vase de croaziera...7-9 luni ).multumesc! (vezi toată discuția)
Majorare pensie alimentara raduroxana raduroxana Buna ziua, am un baietel de 5ani si jumatate si as dori un sfat de la d-voastra. Am divortat prin notar si fostul meu sot a stabilit pensia alimentara pentru ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie nena1 nena1 Buna tuturor ,sotul plecat la munca in strainatate nu mai vrea sa stie nimic de sotie si copil,ce se poate face in cazul acesta ,banuiesc caci primul pas ar fi ... (vezi toată discuția)