avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1437 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Viraj stanga versus depasire coloana de masini oprite
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Viraj stanga versus depasire coloana de masini oprite

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la cele relatate:
Ma aflu cu masina in parcarea unui mall in bucuresti, intr-o mica intersectie, eu avand cedeaza. in fata mea este o singura masina care brusc opreste si pune pe avarii, pasagerii coborand. eu dau semnal stanga, vrand sa depasesc, ajung cu fata masinii in dreptul liniei care desparte sensurile de mers, dar ma opresc, pt ca vad ca din spate vine o alta masina care depasea coloana formata. Eu stau pe loc, iar cel ce ma depaseste, dupa ce trece de mine, imi loveste bara fata cu capacul de la roata sa dreapta spate. Toata lumea pleaca, iar soferul nervos imi spune sa ii platesc roata, pt ca nu m-am asigurat.
Intrebarea este daca eu sunt vinovat, in conditiile in care stateam pe loc in momentul impactului, nu am depasit linia ce desparte sensurile, iar depasirea in intersectie e interzisa din cate stiam, mai ales a unei coloane.
Cel mai recent răspuns: AvTudor_com , utilizator 17:08, 15 Septembrie 2014
Nu se intelege prea clar in ce pozitie era fiecare masina...si sensul in care se deplasau.
Daca masina dvs era oprita...consider ca celalalt conducator este vinovat.
Depinde de situatia concreta de la fata locului...si ce anume a precizat fiecare in acel formular de constatare amiabila, daca l-ati incheiat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinovat culpa comuna..... am avut un accident, am intrat într-o ... Dragoi Mirel Dragoi Mirel Vinovat culpa comuna..... Am avut un accident, am intrat într-o intersecție cu cedează trecerea, m-am asigurat st și dr.... În partea dr aveam o coloana ... (vezi toată discuția)
Accident rutier soldat cu persoane vatamate din celalalt autoturism implicat FlorianTeodor FlorianTeodor Buna ziua, Va rog sa imi spune-ti ce as putea face in cazul in care am fost implicat intr-un accident rutier, iar vina nu imi apartine in totalitate asa cum ... (vezi toată discuția)
Tamponare - viraj la stanga, depasire coloana fjt1 fjt1 Buna ziua Circulam in afara localitati pe un drum cu 2 benzi o banda pentru fiecare sens, ploaie, m-am asigurat din timp am semnalizat cu mai mult de 100m am ... (vezi toată discuția)