avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune - prejudiciu, achitare, impacarea partilor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune - prejudiciu, achitare, impacarea partilor

In cazul unui dosar de inselaciune , fapta fiind savarsita in anul 2008, iar dosarul a fost trimis in instanta in anul 2013,dar dupa noul cod penal, a fost trimis in camera preliminara si a fost repus pe rol in data de 17.08 2014. Daca inculpatul doreste sa achite prejudiciul cauzat, prin acord de mediere, se poate face si in rate? Am inteles ca impacarea partilor duce la oprirea judecarii. Sau nu intervine prescriptia?
Ultima modificare: Joi, 18 Septembrie 2014
dumutaadrianred, utilizator
Cel mai recent răspuns: dumutaadrianred , utilizator 10:59, 18 Septembrie 2014
Nu va fi nicio problema ca in acordul de mediere sa prevedeti plata in rate.
Atentie insa ce faceti cu acordul de mediere ulterior semnarii. Acordul de mediere nu are titlu executoriu si daca veti dori acest lucru, sunt necesare demersuri suplimentare. Solicitati detalii mediatorului cu care veti lucra.
Sa inteleg ca daca se va face un acord de mediere, acest acord nu poate inceta procesul penal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs furt - aplicarea legii mai favorabile, impacarea dumutaadrianred dumutaadrianred Buna, in cazul unui recurs, in cazul unui furt, unde a fost aplicat vechiul cod,la recurs ar trebui aplicata legea favorabila si posibilitatea de impacare? Un ... (vezi toată discuția)
Caz ContSters389662 ContSters389662 Buna ziua ! Am primit un exemplar de la judecatoria .... In care scrie Ca sunt dat in judecata pentru inselaciune . Imi scrie cu drept de cotestatie in ... (vezi toată discuția)
Inselaciune, impacare cu partea vatamata MuscaluCatalin MuscaluCatalin Sunt inculpat intrun dosar de inselaciune cu nr...............,si ma judec cu el de aproximativ 1 an de zile(in conformitate cu art.344 al.2 din legea ... (vezi toată discuția)