avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Diferenta incadrare venituri in bani sau in produse
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Diferenta incadrare venituri in bani sau in produse

Nu stiu CAT DE PERFORMANT este reglementat sistemul fiscal roman: DACA arendatorul unui teren agricol PRIMESTE PRODUSE RECOLTATE, FIGUREAZA CU VENITURI (IMPOZABILE)?
Este el VENITUL IN PRODUSE reglementat in asa fel incat sa antreneze dupa el ACELEASI PARGHII ca si VENITUL BANESC?
Intreb acest lucru pentru ca proprietarul pamantului este o doamna care NU ARE VENITURI si se afla IN INTRETINEREA FIULUI EI si nu doreste sa figureze cu venituri pe nicaieri.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 14:53, 20 Septembrie 2014
Din art. 62 cod fiscal: În cazul în care arenda se exprimă în natură, evaluarea în lei se va face pe baza prețurilor medii ale produselor agricole, stabilite prin hotărâri ale consiliilor județene.
Impozitul pe veniturile din arendă se calculează prin reținere la sursă de către plătitorii de venit la momentul plății venitului, prin aplicarea cotei de 16% asupra venitului net, impozitul fiind final.
Impozitul astfel calculat și reținut pentru veniturile din arendă se virează la bugetul de stat până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care a fost reținut.

Respectiva proprietara de teren care a dat pamantul in arenda primeste si figureaza cu venit si cu impozit pe venit si cass platit la stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venit din arendare teren agricol rompell rompell pers.fizica detine 1 ha.teren agricol, pe care l-am arendat conf.contract arenda, la venituri noi am trecut nu bani ci PRODUSE AGRICOLE. am primit cartofi. ... (vezi toată discuția)
Impozitul pentru pamantul arendat dumitru738 dumitru738 Am revenit cu o noua intrebare legata de obligativitatea impozitului pentru pamantul arendat. Cui revine obligatia: proprietarului sau arendasului? Si o alta ... (vezi toată discuția)
Plata impozit pe venit din teren agricol arendat ancarapan ancarapan In ianuarie a.c. am arendat unei persoane fizice din comuna unde este terenul agricol pe baza unui contract de arenda inregistrat la primarie,plata arendei ... (vezi toată discuția)