avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Perioada somaj
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Perioada somaj

Buna ziua. Dupa incetarea perioadei de somaj am fost angajata 9 luni .Mai beneficiez de indemnizatia de somaj si daca nu , dupa cat timp beneficiez din nou? Astept raspunsul . Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 13:29, 22 Mai 2009
Dreptul la indemnizatie de somaj este conditionat de mai multi factori reglemenatti in legea 76/2002::

Art. 17. - (1) În vederea stabilirii dreptului de indemnizaţie de şomaj, şomerii prevăzuţi la art. 16 lit. a) sunt persoanele care se pot găsi în una dintre următoarele situaţii:@
a) le-a încetat contractul individual de muncă sau contractul de muncă temporară din motive neimputabile lor
(...) mentionez ca mai sunt si alte situatii in lege..

Art. 34. - (1) ªomerii prevăzuţi la art. 17 alin. (1) beneficiază de indemnizaţie de şomaj dacă îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii;
b) nu realizează venituri sau realizează din activităţi autorizate potrivit legii venituri mai mici decât indemnizaţia de şomaj;
c) nu îndeplinesc condiţiile de pensionare, conform legii;
d) sunt înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă în a căror rază teritorială îşi au domiciliul sau, după caz, reşedinţa, dacă au avut ultimul loc de muncă ori au realizat venituri în acea localitate.

Art. 37. - (1) Constituie stagiu de cotizare perioadele în care angajaţii sau, după caz, şi angajatorii au plătit contribuţii de asigurări pentru şomaj în sistemul asigurărilor pentru şomaj în România, precum şi în alte ţări, în condiţiile stabilite prin acordurile şi convenţiile internaţionale la care România este parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj ely27tl ely27tl dupa cat timp de la angajare ai dreptu la somaj? (vezi toată discuția)
Intrarea in somaj cristina1328 cristina1328 Buna ziua! Soacra mea a intrat in somaj la sfarsitul lunii martie (dupa 2 ani lucrati fara intrerupere). La inceputul lunii iulie s-a angajat la o firma (cu ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa concediu crestere copil M-Angela M-Angela Pot beneficia de indemnizatia de somas dupa revenirea din CCC ? Mentionez ca am fost angajata timp de sase luni la o societate comerciala venind tot din somaj. ... (vezi toată discuția)