avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare cim

In cazul unui angajat la care i-a expirat ctr de drept(fiind pe durata determinata) in data de 5 septembrie, iar operarea in revisal s-a facut in mod eronat in 22 august, art 55 b(cu acordul partilor), iar in 22 septembrie s-a facut corectia in revisal asupra incetarii, corectandu-se articolul si anume 56i(incetare la sf perioadei determinate), decizia de incetare cu ce data trebuia facuta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:30, 23 Septembrie 2014
Constatarea cazului de incetare de drept a contractului individual de munca se face in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea acestuia, in scris, prin decizie a angajatorului, si se comunica persoanelor aflate in situatiile respective in termen de 5 zile lucratoare.
Deci decizia se face in cazul de fata incepand cu data de 5 septembrie, dar faptul ca am corectat in revisal e ok, desi se operase in 22 august si cu articol gresit?
Va trebuie sa emiteti doua decizii :
- una de revocare/anulare a incetarii cu art.55 lit.b C.mun.

- una cu incetarea c.i.m. in baza art.56 lit.i C.mun.

Ambele vor fi emise in aceeasi zi - 05.09.2014 - data incetarii c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare art incetare pt somaj anca55 anca55 Am un angajat care a incetat cu 01.02 cu art 55. lit b (am operat Revisalul). Acum sefii s-au sucit si vor sa o bagam in somaj, cum sa fac: 1. ii pot anula ... (vezi toată discuția)
Inchidere cim cu o litera gresita deliabrett32 deliabrett32 Buna ziua. Mi s-a inchis cim de catre scoala la care am functionat pana la 13 aprilie, odata cu intoarcerea titularei la post, cu art 55 lit b, desi eu nu ... (vezi toată discuția)
Preaviz la contractul de munca pe peroada determinata gps gps buna seara! daca angajatorul, intr-un contract de munca determinata de 3 luni, nu mai are activitate din motive ce nu tin de el, inainte de expirarea ... (vezi toată discuția)