avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal pentru furt calificat din locuinta, ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal pentru furt calificat din locuinta, intrebarile partii vatamate

Salut,

As avea cateva intrebari in legatura cu subiectul din titlu
In primul rand, se poate considera dovada in tribunal o inregistrare audio neautorizata din care reiese ca acuzatul se afla in posesia unei sume de bani, exact aceeasi cu cea care mi-a fost furata.
Se considera proba declaratia unei persoane catre care presupusul faptuitor s-a laudat cu fapta comisa? mentionand ca nu avem dovezi impotriva lui si nu avem ce sa ii facem?
testul cu poligraful este infailibil sau poate fi "fentat" de cel testat si cum se poate dovedi ca testul este corect sau nu?
pe ce perioada se poate prelungi o ancheta la nivel de politie si la ce autoritate se poate apela daca consider ca ancheta este tergiversata cu rea intentie?
am acces la declaratiile culese in cadrul anchetei? si in ce conditii?
Cel mai recent răspuns: ContSters42058 , utilizator 11:04, 26 Mai 2009
Testul poligraf nu are forta juridica , nu e mijloc de proba , poate fi refuzat , cu precadere daca persoana e emotiva si usor influntabila .

Deci , in vederea probarii vinovatiei sunt necesare mijloace de proba concludente : martori , aceasta inregistrare , cata vreme nu a fost savarsita cu incalcarea dispozitiilor legale, poate fi incuviintata ca mijloc de proba.

Poate fi apreciata si depozitia persoanei care a auzit aceasta lauda , deci poate fi chemat ca si martor, in procesul penal.

Ganditi-va ca dumneavoastra ati putea provoca o discutie , prin care sa rezulte vinovatia , sau o terta persoana .Inregistrarea va fi apreciata in concret.Daca exista depozitii contrare , cereti confruntarea martorilor.

Succes.
Ultima modificare: Vineri, 22 Mai 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Stoica Ioana a scris:

Testul poligraf nu are forta juridica , nu e mijloc de proba , poate fi refuzat , cu precadere daca persoana e emotiva si usor influntabila .

Deci , in vederea probarii vinovatiei sunt necesare mijloace de proba concludente : martori , aceasta inregistrare , cata vreme nu a fost savarsita cu incalcarea dispozitiilor legale, poate fi incuviintata ca mijloc de proba.

Poate fi apreciata si depozitia persoanei care a auzit aceasta lauda , deci poate fi chemat ca si martor, in procesul penal

Ganditi-va ca dumneavoastra ati putea provoca o discutie , prin care sa rezulte vinovatia , sau o terta persoana .Inregistrarea va fi apreciata in concret.Daca exista depozitii contrare , cereti confruntarea martorilor.

Succes.

De acord cu argumentatia profesionista a d-ne consilier.
Poligraful,in anumite situatii printre care si cele enumerate mai sus,poate fi" fentat",de exemplu de catre persoanele aflate sub influenta unor anume medicamente ,de catre persoanele cu un psihic foarte "solid"sau pregatite in acest sens
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Mai 2009
Radu Gabrian, Mediator
anchetele la politie dureaza destul de mult... daca considerati ca se tergiverseaza solutionarea dosarului faceti o sesizare scrisa catre organul judiciar care se ocupa de dosar sau chiar o sesizare catre procurorul care supravegheaza activitatea acestuia.
Parerea mea este ca trebuie sa va angajati un avocat care sa urmareasca stadiul dosarului.
Nu cred ca o sa va puteti descurca singur.
De principiu, se poate ajunge la o condamnare a respectivei persoane, dar depinde si cum se apara.
Daca am inteles bine furtul nu este filmat.

avocat Claudiu Lascoschi
Ok, inteleg, totusi as vrea sa aprofundam putin problema

ce fac in situatia in care cel testat cu poligraful a declarat initial VERBAL SI SCRIS ca este de acord sa fie testat dar ulterior, S-A ESCHIVAT de la efectuarea testului sub pretextul ca ar fi baut alcool si ulterior politia a tot amanat efectuarea testului.
la locul faptei s-a prelevat o amprenta "tenara" (asa cum am inteles ca se numeste) a palmei drepte, ce nu apartine nici unuia dintre membrii familiei noastre (noi toti fiind amprentati) dar in mod dubios politia sustine ca amprenta palmei apartine fetitei noastre de 10 ani, desi chiar si pentru un necunoscator, dimensiunile palmei care ar fi putut lasa amprenta sunt mult mai mari.
in alta ordine de idei revin cu intrebarea - in calitate de victima am acces la informatiile din dosarul de ancheta constituit de politie?

Ultima modificare: Duminică, 24 Mai 2009
Milica1972, utilizator

Alte discuții în legătură

Contestatie certificat medical care contraindica testul poligraf maiincolo maiincolo Menajera care mi-a furat din casa toate bijuteriile de aur (o valoare foarte mare) incearca sa se eschiveze de la testul poligraf prin depunerea unui ... (vezi toată discuția)
Situatie test poligraf andrewculda andrewculda Buna ziua! Ma numesc Andrei Culda, sunt inscris nou pe acest forum tocmai pentru a afla raspuns la cateva intrebari. In urma cu ceva timp un coleg de-al ... (vezi toată discuția)
Acuzatie de furt fara a exista probe mariuss.i mariuss.i Daca impotriva unei persoane se depune o plangere penala sub acuzatia de furt de sub acelasi acoperis,fara insa a avea probe incriminatoare, ci doar in baza ... (vezi toată discuția)