Salut,
In urma decesului ambilor parinti am mostenit impreuna cu sora mea bunuri de natura materiala si imobiliara, in urma cu 7 ani. Am mers la un notar public si am scos certificatul de mostenitor in care suntem trecuti amandoi cu cota parte de 1/2, dar nu am facut succesiunea.
In cazul decesului surorii mele, ea fiind grav bolnava, sotul ei mosteneste partea ei?
Mentionez ca sora mea este casatorita dar nu are copii, si partea ei de mostenire nu ar vrea sa ramana sotului, ea sa ramana in familia mea, adica fiicei mele .
In acest caz cum ar trebui procedat?
In baza certificatului de mostenitor in care sunteti trecuti ca mostenitori in cota de 1/2 parte din itreaga masa succesorala ramasa de la parinti, va prezentati impreuna la notarul ce v-a facut succesiunea, daca mai exista, si faceti iesirea din indiviziune, act prin care sora dumneavoastra renunta la cota ei in favoarea dumneavoastra. In felul acesta deveniti unic mostenitor pentru intreaga masa succesorala a parintilor decedati.
Succesiune
zoltan_zoltan
Buna ziua,
daca singurii mostenitori ai defunctului meu socru sunt sotia lui si fiica lor, mai este nevoie sa se faca succesiunea intre ele in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii
dacon
Buna ziua. Au trecut 8 ani de la decesul tatalui.Am dori sa aflam cum putem rezolva onorabil dorinta mamei: Suntem doua surori, iar mama doreste ca una dintre ... (vezi toată discuția)
Succesiune
VioricaC
Buna seara,
Suntem 2 mostenitori si nici nu are copii.
Sora mea este casatorita . iar sotul are 2 copii din prima casatorie.
Si eu sunt casatorita
Ambii ... (vezi toată discuția)