avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Reconstruirea unui perete cu autorizatie de reparare ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Reconstruirea unui perete cu autorizatie de reparare sau de modificare

Buna ziua!

Detin o constructie veche de peste 40 de ani (magazie de lemne din caramida, cu fundatie) realizata pe hotar.
Intrucat peretele care se afla pe hotar (ajutat fiind si de catre vecini) este in pericol de a se darama oricand - are gauri foarte mari, daca il impingi, cade - intentionez sa il daram si sa ridic altul in loc. Acoperisul va ramane suspendat in tot acest timp, deci nimic altceva nu se va schimba (apa este, evident, catre mine).
Nu voi cere accesul in curtea vecinului, ci voi face totul prin curtea mea.
Intrebarea este: avand in vedere ca voi modifica un singur perete (daram pe cel existent si ridic altul in loc), pot face acest lucru obtinand o autorizatie de modificare? Doresc acest lucru pentru ca o autorizatie de construire nu as putea obtine avand in vedere ca nu am cadastru, iar lucrarile trebuie facute repede, cat inca mai este vreme buna.
Mentionez ca vecinii nu sunt oameni de inteles, nu as risca sa fac reparatia fara autorizatie pentru ca m-ar reclama. Ei au devenit vecinii nostri in urma cu 20 de ani, cand constructie era deja, de foarte mult timp, ridicata. Am nevoie de vreun acord din partea lor?
Primaria refuza sa-mi elibereze autorizatie de modificare pentru ca sustine ca ceea ce fac eu nu este o modificare, ci o constructie.
Art2, alin (4) din Legea 50/1991 prevede lucrarile care se pot realiza cu o autorizatie care sa nu necesite documentatii de urbanism, iar din definitia "Lucrarilor de modificare" rezulta ca acestea sunt lucrari de interventii asupra elementelor constructive, structurale si/sau nestructurale, avand ca efect modificarea totala sau in parte a acestora privind planimetria sau volumetria.
Nu prea stiu ce implica modificarea planimetriei. Este posibil sa realizez reparatia in baza unei astfel de autorizatii?
Lucrarea nu suporta amanare, inginerul de la Primarie a constatat deja acest lucru.
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Reconstruirea unui perete cu autorizatie de reparare sau de modificare bgm1 bgm1 Buna ziua! Detin o constructie veche de peste 40 de ani (magazie de lemne din caramida, cu fundatie) realizata pe hotar. Intrucat peretele care se afla pe ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie Gabriela007 Gabriela007 Buna ziua! Am o camera foarte mare si as dori sa o impart in doua, utilizand doar o usa si panouri din termopan, nu sparg niciun zid, nu folosesc alte ... (vezi toată discuția)
Anveloparea facuta de mine este acum desfacuta marilenarotaru1968 marilenarotaru1968 Va rog sa-mi spuneti daca ma pot retrag din asociatia se locatari deoarece nu doresc sa se intervina asupra amenajarilor facute de mine prin forte proprii. ... (vezi toată discuția)