avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Obligativitate scaun copil sub 3 ani
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Obligativitate scaun copil sub 3 ani

Buna ziua! Am si eu o intrebare. Am 2 copii sub 3 ani, fiecare are scaun auto dar peste o saptamana doresc sa plec cu sotia, parintii mei si cu copii la socrii mei; deci suntem 6 persoane (4 adulti si 2 copii). Pentru copilul cel mare o sa pun un scaun de masina, dar pentru copilul cel mic??? Il pot tine in brate cele 2 persoane adulte care sunt in spate alaturi de copilul cel mare???
Cel mai recent răspuns: Laszlo Bicsak , Alte profesii 13:54, 29 Septembrie 2014
Conform legislatiei NU.
" Astfel, va fi sanctionata cu trei puncte de penalizare "nerespectarea obligatiei conducatorului de autovehicul de se asigura ca persoanele minore poarta centuri de siguranta sau sunt transportate in dispozitive de fixare in scaune pentru copii omologate".

"La asta se adauga patru sau cinci puncte de amenda, care inseamna, in bani, 360 sau 450 de lei, tinand cont ca un punct de amenda este 90 de lei in prezent. Amenda se reduce la jumatate daca este platita pe loc. Practic, noutatea o reprezinta sanctionarea soferului care transporta copii fara respectarea regulilor de siguranta. Regulile existau si pana acum - scaun special pentru copiii pana in trei ani si centura de siguranta pentru cei de pana la 12 ani -, insa nu exista posibilitatea de a sanctiona direct soferul autovehicului", a precizat seful Directiei Rutiere a Politiei Romane, comisarul sef Florin Bracea.

Aceeasi sanctiune o vor primi soferii care transporta copii in varsta de pana la trei ani in autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranta, cu exceptia celor destinate transportului public de persoane, precum si a taxiurilor, daca in acestea din urma ocupa orice alt loc decat cel de pe scaunul din fata."

Sursa: [ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 29 Septembrie 2014
Laszlo Bicsak, Alte profesii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transport copii NNorbert NNorbert Buna seara! Intrebarea mea este: cum pot transporta copilul de 4 ani in masina, fara sa fiu amendat, pe bancheta de spate cu cetura de siguranta? In ... (vezi toată discuția)
Obligativitate scaun auto copii flaviuska flaviuska Am doi copii gemeni cu handicap grav tetrapareza spastica, nu isi tin capul si nu stau in fund, trebuiesc transportati cu masina peste tot prin tara la ... (vezi toată discuția)
Reguli circulatie simonaioana72 simonaioana72 Vrem sa mergem la bai in Ungaria cu masina si suntem 5 adulti si un copil de 4 ani. As vrea sa stiu daca e obligatoriu sa punem copilul in scaunel si sa mergem ... (vezi toată discuția)