avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot vinde o casa, daca un singur coproprietar din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot vinde o casa, daca un singur coproprietar din 5 nu este de acord?

Buna ziua!

Ajutati-ma cu un raspuns. Avem o proprietate la tara impreuna cu fratii mei mostenire de la parinti. Am fost 5 frati, si unul a decedat anul trecut. Noi acum, cei patru ramasi vrem sa vindem proprietatea, dar cumnata mea/sotia fratelui decedat se opune vehement acestei vanzari. Exista vreo posibilitate prin care putem vinde casa si fara acordul ei? Cum se poate proceda in aceste caz?
Daca nu au avut copii, si dvs fratii il mosteniti pe cel decedat, daca nu va intelegeti veti dezbate succesiunea in instanta.
Chiar daca nu il mosteniti, tot instantei trebuie sa va adresati pt iesire din indiviziune.
Nu stiu daca m-am facut bine inteleasa: casa este casa parinteasca pentru care exista dezbatere de mostenire, facuta dupa decesul parintilor. Suntem 5 mostenitori (am fost, am ramas 4 dupa decesul fratelui) si acum noi 4 ramasi vrem sa vindem dar sotia fratelui meu decedat , se opune vanzarii.
v-ati facut inteleeasa si vi s-a explicat foarte clar: pe fratele decedat il mosteniti di Dvs si sotia (asta daca nu a avut copii, caz in care il mostenesc sotia si copii)Deci acum aveti fiecare partea lui de la parinti + cate o parte de la fratele decedat. Pt a iesi din Indiviziune (adica a se stabili exact ce parte ii revine fiecaruia) trebuie sa va adresati instantei.Apoi fiecare va putea vinde partea lui. Incercati pe parcursul acestui proces sa o despagubiti pe cumnata pentru partea ei-care este oricum cea mai mica. Daca totusi nu vrea incercati sa obtineti prin impartire o cota care sa permita o delimitare fizica astfel incat sa puteti vinde fara ea. Este de dorit sa faceti aceasta actiune (in comun toti 4 fratii) cu ajutorul unui avocat caree va va explica mai pe larg.
Va multumesc frumos pentru lamuriri. Fratele are copii, deci partea lui este mostenita de sotie si copii.Cumnata nu doreste sa vanda,deci nu cred ca v-a accepta despagubirea. Cat despre a delimita fizic, este aproape imposibil.Ramane oricum sa ne adresam instantei.

Multumesc inca odata pentru lamuriri.
Adresati-va instantei de judecata, in vederea impartelii.Cotele -parti din dreptul de proprietate pot fi instrainata, prin simplul acord de vointa al coindivizarilor.
Ultima modificare: Joi, 2 Octombrie 2014
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire-mostenitor Aurelia Butiurca Aurelia Butiurca In anul 2010, luna septembrie, am facut succesiunea dupa decesul tatalui meu. La masa succesorala am fost eu (in calitate de fiica), fratele meu si mama. ... (vezi toată discuția)
Succesiune Elenarom Elenarom Referitor succesiune după frate Fratele meu a decedat in 2012 fara sa aibă copii A rămas sotia lui , sora mea si eu , in calitate de ... (vezi toată discuția)
Mostenire parveronica parveronica suntem mai multi frati si vrem sa vindem, cu exceptia unui frate, mostenirea de pe urma ambilor parinti...Avem deja client.Fratele care nu vrea vanzarea este ... (vezi toată discuția)